Vágólapra másolva!
Rátgéber László, a MiZo-PVSK vezetőedzője szerint a realitás győzött a Pécsen zajló  Euroliga Final Four pénteki, Valenciennes ellen 75-53-ra elveszített elődöntőjén.

"Vert seregként tudomásul kell vennünk, hogy ezzel a játékosanyaggal eddig lehet eljutni. Nem neheztelek a lányokra, hiszen egy-két kivételtől eltekintve felszántották a pályát, és minden erejükkel próbálták csökkenteni a hátrányunkat, de ez is kevés volt. A franciáknál tíz teljes értékű játékos áll Laurent Buffard rendelkezésére, akik közül heten klasszisnak számítanak" - mondta a baranyaiak mestere.

A télen harcképtelenné vált amerikai Chantelle Anderson és a keddi légmellműtétje óta lábadozó Károlyi Andrea nem jöhetett számításba a szezon legfontosabb mérkőzésén, de a tréner úgy véli: a kirobbanó formában lévő s a pécsi magas embereket remekül semlegesítő vendégek talán az ő részvételük esetén is nyertek volna.

"Ami a holnapi bronzmeccset illeti, jobban örültem volna, ha a Gdyniát kapjuk ellenfélül. A Brno fiatal csapata tipikus erőkosárlabdát játszik, így a harmadik hely megszerzése sem lesz könnyű" - tette hozzá Rátgéber, aki ígéretéhez híven egy zenés blokk erejéig fellép a Kispál és a Borz együttes esti koncertjén.

A négyes döntő vasárnapi műsora:
a 3. helyért:
MiZo-Pécsi VSK - Brno, 15 ó
döntő:
US Valenciennes (francia) - Gdynia 17.30