Társoldalunk:

A PVSK elverte a Szolnokot a kosárdöntő-nyitányon

A címvédő MiZo-Pécsi VSK nyerte meg a nőikosárlabda NB I döntőjének első mérkőzését a vendég Szolnoki MÁV-Coop SE ellen.

Eredmény:
MiZo-Pécsi VSK - Szolnoki MÁV-Coop SE 84-56 (18-6, 21-13, 22-14, 23-23)
Pécs, 4000 néző
pontszerzők: Boiko 19, Károlyi 14/6, Iványi 11/3, Ambrus 11/3, Szakács 10/6, Béres 6, Branzova 6, Czukor 3/3, Fegyverneky 2, Keller 2, illetve Csákány 13, Hibbert 10, Perovic 9, Delmis 9/3, Englert 6, Papp 6, Farmer 3.

Az Európa-kupában ezüstérmes Szolnok csak a negyedik percben talált be először, és a vendégek gyenge kezdését jelzi az is, hogy a nyolcadikban már 14-2-es hátrányba kerültek. A Tisza-parti együttes mindössze 6 pontig jutott a nyitó negyedben, míg a címvédő Pécsnél a kapitány Iványi pont- és labdaszerzésben is kiemelkedett a mezőnyből.

A rövid pihenő után is folytatódott az Euroliga-bronzérmes hazaiak nyomasztó fölénye, s hamarosan 16 pontra nőtt a különbség. A légmellműtétjéből felépült Károlyi remek formában dobott, míg a túloldalon az első félidő legjobbjai, Englert és Hibbert is mindössze 4-4 pontig jutottak. A nagyszünetben már 39-19 volt az állás. Az első 20 percben a PVSK elképesztő, 88 százalékban értékesítette a kétpontosokat, míg a 31 százalékkal szerénykedő rivális nyolc triplakísérletéből egy sem hullott a gyűrűbe.

Térfélcsere után a Rátgéber-együttes - amelyből hiányzott a deréksérülése miatt hazautazott ausztrál Tranquilli - főként az idény végére fantasztikus formába lendülő Boiko révén őrizte előnyét.

Az utolsó játékrészben már egyik csapat sem tudott vagy akart váltani, és a végül kiütéses győzelmet arató baranyaiak megérdemelten jutottak 1-0-s vezetéshez a pontvadászatot lezáró párharcban. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé második felvonására csütörtökön kerül sor Szolnokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK