Társoldalunk:

A PVSK nyerte a nőikosár-bajnokságot

A MiZo-Pécsi VSK nyerte a nőikosárlabda-bajnokságot, miután a döntő negyedik mérkőzésén legyőzte a Szolnoki MÁV-Coop SE együttesét és 3-1-es összesítéssel megszerezte az aranyérmet.

Döntő, 4. mérkőzés:
Szolnoki MÁV-Coop SE - MiZo-Pécsi VSK 68-77 (15-19, 13-22, 27-20, 13-16) 
Szolnok, 2300 néző
vezette: Forrai, Földházi
pontszerzők: Farmer 17/6, Englert 13/6, Bjelica 13/3, Delmis 9/3, Hibbert 7, Papp 5, Szélesy 2, Csákány 2, illetve Károlyi 17/9, Iványi 16/9, Branzova 14/3, Béres 12, Szakács 7/3, Ambrus 4, Boiko 4, Keller 3 

A hazaiaknál Milka Bjelica gyógyultat jelentett, Tapodi Péter pedig bizalmat szavazott a légiósnak. Magabiztosan kezdtek a címvédő vendégek, Branzova, Boiko és Keller pontjaira Papp tudott válaszolni az első percekben. A folytatásban Delmis triplájával kapaszkodtak a hazaiak, sőt a negyed utolsó percében Bjelica centergóljával először vezettek (15-14). A játékrész utolsó percében azonban Szakács és Károlyi révén ismét a pécsiek jutottak vezetéshez.  

A folytatásban centerposztokról sorra kapta a pontokat a Szolnok, Branzova és Béres közül mindig maradt üresen egy ember, aki nem hibázta el a ziccert, majd Iványi hármasa is célba ért. A 18. percben 26-37-es állást mutatott az eredményjelző. A hazaiak támadójátéka sok kivánnivalót hagyott maga után, mindezt bizonyítja a 38 százalékos mezőnymutató a vendégek 53 százalékával szemben, így nem csoda, hogy 28-41-es állásnál mehettek félidei pihenőre a csapatok. 

Fordulást követően feltámadt a Szolnok, Farmer és Bjelica pontjaival 47-51-re megközelítette a címvédőt, de ennél többre már nem futotta erejéből. A záró játékrész 55-61-es állásról indult a rutinosan és higgadtan játszó pécsiek már nem engedték ki kezükből a győzelmet, melyet a vártnál biztosabban szereztek meg.  

Ezzel a Pécs nyolcadik alkalommal szerezte meg az aranyérmet, melyet a trónkövetelő Szolnok otthonában Bodrogváry Ivántól, az MKOSZ főtitkárától és Nyíri Dezsőtől, a női hivatásos liga elnökétől vehettek át a vendégek. A Szolnok is minden dicséretet megérdemel, hiszen ebben az évadban három döntőben is szerepelt, a Magyar Kupát megnyerte, a bajnokságon és az Európa-kupában pedig ezüstérmet szerzett.

Rátgéber László, a Pécs vezetőedzője: "Nem tudom, hogy minek örüljek jobban: annak, hogy vége, vagy annak, hogy ismét aranyérmet szereztünk. Úgy érzem, ebben az évadban is túlteljesítettünk, bravúros játékkal nyertünk az erős szolnoki csapattal szemben."

Tapodi Péter, a Szolnok vezetőedzője: "Gratulálok a győztesnek, azt gondolom, hogy a döntőben méltó ellenfelei tudtunk lenni a kontinens egyik legjobb csapatának. Büszkék lehetünk erre az évadra, hiszen három fináléban voltunk érdekeltek, és egyikben sem okoztunk csalódást."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK