Vágólapra másolva!
Válogatott bedobót igazolt a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata, amely szerződtette Marc-Körmend fiatal játékosát, Trummer Rudolfot. Az erősítésre több ok miatt is szüksége volt az együttesnek, egyrészt Sitku és Fodor távozásával komoly vérveszteség éri, másrészt a csapat komoly erőpróba előtt áll a második legrangosabb európai sorozatban, az ULEB-kupában.

"Nehéz döntést hoztam, hiszen minden nevelőegyesületemhez, Körmendhez köt. Itt lettem kétszeres bajnok és háromszoros kupagyőztes, itt vannak a családom és a barátaim is. Mindezek ellenére mégis a váltás mellett döntöttem, úgy érzem, szükségem van szakmai megújulásra. Döntő érv volt a Debrecenbe szerződésemben, hogy a Vadkakasok indulhatnak ősztől az ULEB-kupában" - nyilatkozta Trummer Rudolf a Hajdú-bihari Naplónak.

A Vadkakasok az előző szezonban még csak az Európa-kupában kaptak helyet, ám eredményeik hatására a dél-európai országok által alapított ULEB is meghívta a csapatot. A második számú európai kupasorozat erősségére jellemző, hogy a döntőt a Hapoel Jeruzsálem és a Real Madrid vívta, s az izraeli csapat 83-72-re nyert.

Az ULEB-kupában a kontinens 16 országának legjobb együttesei szerepelnek. A csoportbeosztásra június 29-én kerül sor.

Ami a keret további változásait illeti: Sitku Ernő és Fodor Márton bejelentette távozását, Patrick Lee, Sejo Bukva és Tóth Gábor viszont már aláírt. Az igazi nagy fogás Ledon Green honosítása lehet, aki magyarként akár a válogatottban is bemutatkozhat a szeptemberi Eb-középdöntőkön.

A vezetőség további légiósok szerződtetésében is gondolkodik, az uniós törvények szerint ugyanis a 2004/2005-ös szezontól a tagországok játékosai nem számítanak külföldinek. A klubok azonban továbbra is alkalmazhatnak három EU-n kívüli játékost is, közülük maximum kettő lehet amerikai.