Vágólapra másolva!
Történelmi sikert aratott csütörtökön a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda csapata: megnyerte az első ízben kiírt Szuperkupát. A 67-63-as eredmény azonban a vártnál szorosabb eredmény sejtet, mint ahogy az utolsó pillanatig versenyben volt a kupagyőztes Szolnok a nyolcszoros bajnok Pécs otthonában.

A idény eleji hangulatot jelezte a kétezres nézőszám is - ennek a duplája a megszokott a Lauber Dezső sportcsarnokban -, miként az a körülmény is, hogy a házigazda csapata még korántsem volt teljes.

"A horvát Korie Hlede, valamint a válogatott Szakács Ildikó és Keller Annamária még nem lépett pályára, a két magyar lány azért, mert még nem épült fel sérüléséből. Játszottak viszont új szerzeményeink, Bujdosó és Semsei" - ismertette Rátgéber László, a pécsiek szakvezetője, akinek ugyan lejárt a megbízatása a válogatott élén, de az esetleges folytatásról még nem döntött a szövetség elnöksége.

- Mennyire elégedett a mutatott produkcióval?
- Döcögött még a játék, de ilyenkor ez nem is meglepő. Szakács, Keller és Hlede beszállásával szélesednek a variációs lehetőségeink.

- A minap azt olvashattuk egy értékelésben, hogy minden idők legnagyobb költségvetésével és legerősebb játékoskeretével vágnak neki az új szezonnak.
- A megállapítás második fele semmiképpen sem helytálló, hiszen hogyan is lehetne überelni a három évvel ezelőtti gárdát, amelyben két megasztár, az orosz Sztyepanova és a szerb Tuvics volt a két center, s a mezőnysorunkban többek között Ujvári Eszter is szerepelt.

- Kikkel volt elégedett csütörtökön?
- Elsősorban a két hátvédünkkel, Iványi Dalmával és Fegyverneky Zsófiával. Dalma jó játéka nem meglepő, tíz éve húzza a csapatot, Zsófi viszont húsz éves korára beverekedte magát a kezdő ötösbe, kiheverve azt a súlyos csapást, amit édesapja tragikus halála okozott. Rutinos centerünk, Vilipic 10 pontja és 13 lepattanója is dicséretes.

- Azt nyilatkozta a lefújás után, hogy az eredmény másodlagos volt. Ezt így is gondolja?
- Csak presztízsértéke volt a meccsnek, persze azt sem szabad lebecsülni. Mindenesetre a nyolc bajnoki és a hét Magyar Kupa-trófea mellé begyűjtöttük az eddigi egyetlen magyar Szuperkupát.

Ch. Gáll András