Vágólapra másolva!
Meglepetésre edzőt váltott a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata, a bajnokságban százszázalékos együttes szakvezetője, Ráthonyi Tamás és a klub vezetése közös megegyezéssel bontott szerződést. Az együttes irányítását az amerikai Robert Reid vette át.

Négy, százszázalékos teljesítménnyel megvívott bajnoki után távozott a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapatának éléről Ráthonyi Tamás, aki vasárnap közös megegyezéssel bontott szerződést. A váratlan távozás okai ismeretlenek, a klub hétfőn igazgatótanácsi ülésen dönt a arról, hogy Ráthonyi a továbbiakban kap-e szerepet a klubnál.

A szakmai vezetést az a Robert Reid vette át, aki szeptemberben érkezett a cívisvárosba, ahol másodedzőként, illetve az NB I/B-s egyetemi csapat, a DEKE trénereként is tevékenykedett. Reid 1978 és 1991 között 13 szezont húzott le az NBA-ben, ebből tíz évadon keresztül a Houston Rocketset erősítette, majd szerepelt a Chalotte Hornets, a Portland TrailBlazers és három meccs erejéig a Phoenix Suns csapatában is.

A szakvezető kedden debütál, amikor a Vadkakasok az ULEB-kupa, 2. fordulójában a német az Alba Berlint fogadják.