Vágólapra másolva!
A Magyar Kosárlabda-szövetség által a csütörtöki elnökségi ülés után kiadott közleményben - amellett, hogy Rátgéber László nem vállalta a további kapitánykodást, s helyére Sterbenz Tamás került - az is állt, hogy "Zsoldos Andrásnak a szeptemberi Eb-selejtező végéig szólt a megbizatása, plusz egyéves opcióval. Bár a csapat nem vette sikerrel a kvalifikációt, az MKOSZ jövő októberig szerződést hosszabbított vele." A Bodrogváry Iván főtitkár által az MTI-nek eljuttatott kommünikével csupán egyetlen probléma van: Zsoldos azt állítja, az égvilágon semmit sem írt alá, sőt, amíg bizonyos feltételeket nem teljesít a szövetség, nem is fog.

"Meglep, hogy a sajtóból kell értesülnöm állítólagos szerződés-hosszabbításomról. Meglehet, a szövetség szeretne hosszabbítani, ám ennek egyelőre számos akadálya van" - mondta a főállásban a paksi Atomerőmű SE csapatát edző szakember.

- Éspedig?
- A játékosoknak és nekem is jókora összeggel tartozik a szövetség. Azt hiszem, első helyen ezt a tartozást illene törleszteni, hogy beszélhessünk a folytatásról.

- Van más is?
- Hogyne. Ahhoz, hogy a jövő augusztusi pótselejtezőre - amelyről csupán egyetlen csapat jut tovább - felkészülhessünk, tudnom kellene, kikkel tehetem ezt. Azaz: kikre számíthatok a válogatottban. Ma már semmi sem automatikus, mint régen. Mint ahogy Dávid Kornél és Gulyás Róbert a legutóbbi sorozatban nem is állt rendelkezésünkre.

- Klubedzői munkáját össze tudja-e egyeztetni a szövetségi kapitányi teendőkkel?
- Na látja, ez a harmadik kérdés, amit elsősorban az Atomerőmű vezetőivel, munkaadóimmal kellene tisztáznom.

- Szóval, akkor a csütörtöki elnökségi ülésen legfeljebb az derült ki, hogy a szövetség részéről megvan a hajlandóság a szerződéshosszabbításra?
- Úgy van. Ennél többet most semmiképpen sem írhatunk le.

Ch. Gáll András