Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata talán legszebb sikerét érte el, mióta Natalia Hejkova a gárda edzője. A magyar együttes szerdán Brnóban a korábbi Euroliga-győztes, a legutóbbi kiírásban a  Final Fourban szerepelt cseh együttes otthonában 74-69-re győzött, s ezzel vezeti csoportját. Ez a Brno első veresége ebben a szezonban, akár az Euroligát, akár a hazai bajnokságot illetően. A szlovák edzőnő büszkén nyilatkozott tanítványai játékáról.

"Nem mi voltunk az esélyesek, s ezért csak annyit mondtam a lányoknak a mérkőzés előtt, hogy játsszanak nyugodtan, nincs rajtuk lelki teher. Ez olyannyira sikerült, hogy meg is nyertük a mérkőzést. Nem sok csapat fog győzni ebben az idényben Brnóban, azt bátran állíthatom" - mondta a szakvezető.

- Mivel magyarázza a látványos sikert?
- Azzal, hogy remekül céloztunk a mezőnyből. 56 dobásunkból 31 betalált, ami 55 százalékos, nagyszerű arány. Olyan gördülékeny volt a támadójátékunk, mint vasárnap Pécsett az első félidőben. A különbség csak annyi, hogy most negyven percig fenn tudtuk tartani ezt a színvonalat.

- Melyek voltak az összecsapás fénypontjai?
- Például Gordana Kovecevic és Zuzana Zirkova párharca. Dobóhátvédünk korábban játszott egy szezont Brnóban, Zuzana meg hármat Sopronban, úgyhogy mindketten becsületbeli ügynek tekintették a találkozót. S - kimondva, kimondatlanul - annak eldöntése is a levegőben lógott, hogy ki a legjobb kosaras a 2-es poszton Európában.

- A jelek szerint Kovacevic...
- A számok ezt mutatják: Kovacevic 26 pontot dobott 11/19-es mezőnymutatóval, Zuzana - aki Rózsahegyen a kedvenc játékosom volt - pedig 15-öt, 4/1-es százalékkal. De a kezdő ötösünkből nemcsak Gordana remekelt: Blahuskova 15, Matovic 17 pontot szerzett, utóbbi még 8 lepattanót is lekapott, de Vajda Anna 11 pontja is dicséretet érdemel.

Ch. Gáll András