Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron tisztes vereséget szenvedett a címvédő francia Valenciennes vendégeként a nőikosárlabda Euroliga 6. fordulójában. Az Európa-kupában a DKSK, a BSE és a Szeged is vereséget szenvedett, ennek ellenére mindhárman folytathatják a sorozatot. Győzelemmel jutott tovább a Ventwest-Foton Sopron, a Női Hivatásos Kosárlabdaliga intézőbizottsága ugyanakkor tartozás miatt súlyos büntetést szabott ki a klubra. A férfi Ek 6., utolsó fordulójában a már negyeddöntős Albacomp hazai pályán legyőzte a portugál Belenensest.

Női Euroliga, A csoport:
Valenciennes (francia) - MKB-Euroleasing Sopron 86-80 (20-15, 24-26, 18-16, 24-23)
pontszerzők:
Sanchez 18, Le Dréan 15, Berthieu 14, Gruszczynski 10, Penicheiro 9, Tuvic 9, Tillis 6, Anderson 5, illetve Blahuskova 31, Kovacevic 20, Matovic 13, Vajda 10, Horváth 4, Bielikova 2

Az áprilisi, Pécsen rendezett négyes döntőben diadalmaskodó Valenciennes valamelyest meggyengült a nyáron, hiszen Szamarába igazolt a kétszer is az év legjobbjává választott belga Ann Wauters, illetve a 2001-es Európa-bajnok francia Edwige Lawson is.

Ehhez képest nagy rohamokkal kezdett a címvédő, és főként Sanchez találatai révén állandósította vezetését. Előnye azonban nem nőtt 5-6 pont fölé, mivel a vendégeket a nyáron érkezett Matovic és Blahuskova "látótávolságon belül" tartotta. Sőt, a félidőben Kovacevic tripláinak köszönhetően 44-41 volt az állás.

Fordulás után a magyar gárda 52-51-nél már egy pontra felzárkózott, de a remekül büntetőző házigazdák a 30. percre ismét öt pontra feltornázták a különbséget (62-57). Az utolsó felvonás a szintén Eb-aranyérmes Le Dréan miatt az ellenfélnek sikerült jobban, így Natalia Hejkova remekül helytálló együttese elszenvedte harmadik vereségét a kontinenssorozatban.

A 3/3-as mérlegnél tartó soproniak a következő fordulóban szabadnaposak, és két hét múlva - idei utolsó nemzetközi meccsükön - az eddig nyeretlen orosz BZ Szanktpetyerszburghoz látogatnak.

Natalia Hejkova vezetőedző: "Fantasztikus mérkőzést játszottunk, csakúgy, mint tavasszal. Minimális különbséggel maradtunk alul a végjátékban."

A csoport további mérkőzésein:
Kraków (lengyel) - BZ Szanktpetyerszburg (orosz) 103-68
Brno (cseh) - Vilnius (litván) 80-56

a B csoportban: Trutnov (cseh) - Bourges (francia) 56-84
a C csoportban: Tarbes (francia) - Parma (olasz) 72-60