Vágólapra másolva!
Fellebbezést nyújtott be kizárása ellen a Ventwest-Foton Sopron, amelyet a Női Hivatásos Kosárlabdaliga versenybizottsága december végén tartozás miatt diszkvalifikált az NB I-ből. A fellebbezés ideje alatt a Foton a hétvégén lejátszhatta szegedi bajnokiját, amelyet 67-57-re elvesztett. Az viszont, hogy vasárnap sor kerül-e a Szekszárd elleni hazai mérkőzésére, két nap múlva dől el.

"Szerdai ülésünkön foglalkozunk a soproniak beadványával, s ha megerősítjük az előző határozatot, akkor a hétvégi találkozót már nem kell lebonyolítani. Ebben az esetben a klub felülvizsgálati kérelmet nyújthat be az MKOSZ elnökségéhez, ennek a rendkívüli jogorvoslati lehetőségnek azonban már nincs halasztó hatálya" - jelentette ki Nyíri Dezső ligaelnök.

A testület december 8-án szankcionálta először a Fotont, ugyanis a csapatot működtető gazdasági társaság határidőre nem fizette ki a város másik klubjával, az MKB-Euroleasing Sopronnal szemben fennálló 2 millió forintos adósságát. Ezért a csapat november 10-e után lejátszott mérkőzéseinek eredményét megsemmisítették, s egyaránt 20-0-ás különbséggel az ellenfelek javára igazolták. Mivel a tartozás rendezésére a továbbiakban sem került sor, ezért a versenybizottság a kizárás mellett döntött, ezáltal a csapat összes eddigi eredményét törölte.

A Foton szerint azonban a két soproni egyesület között tavaly júniusban megkötött, öt kosaras kölcsönadásáról szóló szerződés eleve érvénytelen, mivel a megállapodás idején egyikük játékjogával nem az MKB rendelkezett. A jelenlegi idényben a többi négy érintett sem szerepelt a csapat színeiben.