Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron a lengyel Kraków, míg - az erősen tartalékos - Szolnoki MÁV-Coop SE a szerb-montenegrói Vojvodina vendégeként szenvedett vereséget a nőikosárlabda-Euroliga 12. fordulójában.

Euroliga, A csoport:
Kraków (lengyel) - MKB-Euroleasing Sopron 71-60 (18-19, 18-17, 14-15, 21-9)
Krakkó, 600 néző
pontszerzők: Perovanovic 23, Skerovic 13, Johnson 12, Smith 6, Kresz 10/3, Trafimava 5/3, Gburczyk 2, illetve Matovic 20, Kovacevic 15/3, Blahuskova 8, Honti 6, Vajda 4, Bielikova 4, Horváth 3/3.

A soproniak nagy becsvággyal léptek pályára az ősszel otthon elszenvedett 68-67-es vereség után, míg a Kraków ezúttal is amerikai szuperkettősében, a válogatott Tangela Smithben és az olimpiai bajnok Shannon Johnsonban bízott. A biztató kezdés után az 5/5-ös győzelmi mutatóval érkező vendégeknél a pontgyáros Blahuskova a 8. percben már 3 személyi hibánál tartott.

A folytatásban beindultak a magyar gárda szerb-montenegrói légiósai, a center Matovic és a bedobó Kovacevic, a túloldalon viszont a 20 perc alatt 19 pontig jutó Perovanovic tarthatatlannak bizonyult. A félidőben 36-36 volt az állás.

Nagyszünet után egyik csapat sem tudott huzamosabb ideig meglépni a másiktól, a harmadik játékrészt követően minimális MKB-előnyt mutatott az eredményjelző (50-51). Az utolsó felvonásban előbb kipontozódott Vajda, majd egy 7-0-s sorozat következett az ellenfél részéről, sőt az addigi mellékszereplők közül Johnson és a Pécsett is megfordult Kressz is megrázta magát. A túloldalról ekkor már nemigen érkezett válasz, így a lengyel együttes otthon is legyőzte a Hejkova-csapatot.

Az 5/6-os mérlegnél tartó soproniak jövő csütörtökön a címvédő francia Valenciennes-t fogadják.

Natalia Hejkova vezetőedző: "Az elején rögtön 3 személyi hibát kapott Lucie Blahuskova, emiatt fel kellett forgatnom a csapatot. Ehhez jött még hamarosan Horváth Zsuzsanna és Vajda Anna fault-problémája is. Nem bírhattuk így a végét teljes erővel. Nagyon mérges és ideges vagyok, hogy a bírók tönkretették a játékunkat."

C csoport:
Vojvodina (szerb-montenegrói) - Szolnoki MÁV-Coop SE 98-78 (27-27, 19-20, 26-17, 26-14)
a magyar csapat legjobb dobói:
Horti 23, Farkas 16, Orsó 11

Az ősszel hazai pályán 83-62-re győztes Szolnoktól anyagi problémák miatt az elmúlt napokban hat meghatározó játékosa is elköszönt, így az Újvidékre elutazó csikócsapat vajmi kevés eséllyel lépett pályára az egy sikerrel és kilenc kudarccal sereghajtó együttes otthonában. A fiatalok az első félidőben kiválóan tartották magukat, ám a hazai együttes végül magabiztos győzelmet aratott. A 3/7-es győzelmi mérlegnél tartó szolnokiak egy hét múlva a lengyel Gdyniát fogadják.

A C csoport csúcstalálkozóján:
Szamara (orosz) - Gdynia (lengyel) 66-60 - hosszabbítás után