Vágólapra másolva!
A Szolnoki MÁV-Coop női kosárlabda-csapata szétesésének egyik haszonélvezője a BSE. A városmajoriak pénteken megszerezték a sokszoros válogatott Papp Krisztinát, a 190 centis center-bedobót, aki korábban két évet már játszott a fővárosi gárdában. A roppant ponterős "Ropi" vasárnap este hatkor már pályára is lép a bajnok MiZo-Pécsi VSK elleni városmajori találkozón, amely a kiváló kosaras érkezésével rangadóvá lépett elő.

"Úgy hallottuk, hogy meg akar verni bennünket a BSE, de kettőn áll a vásár. Nyilván úgy gondolják, hogy a Bourges-meccs miatt fáradtak vagyunk, ők pedig pihenhettek, s meg is erősödtek Papp Krisztával. Majd meglátjuk" - mondta Rátgéber László, a baranyaiak mestere.

- Korie Hlede még nem játszhat önöknél?
- Horvát hátvédünk csak február elején térhet vissza a csapatba, még nem épült fel teljesen izomrost-szakadásából.

- Mit szól ahhoz, hogy Albena Branzovát megválasztották a forduló legjobbjának az Euroligában?
- Teljes joggal, tegyük hozzá. 24 pontot és 6 lepattanót jegyzett, 9/10-es mezőnymutatóval. Egyébként egyszer már a 2003-2004-es kiírásban is volt a forduló MVP-je.

Papp pénteken már edzett régi-új csapatában. Déri Csaba, a BSE edzője szerint szinte zökkenőmentes a válogatott kosaras beilleszkedése: "Intelligens, tapasztalt játékos, akinek nem lehet gondja az új környezethez való alkalmazkodással. Persze azért kell egy kis idő, mire minden figurát, védekezési trükköt megtanul."

- Kezdő ötösük így most az egyik legerősebb lett az NB I-ben.
- Valóban erős a Holland-Corn, Kosjár, Hagara, Papp kvintett, sajnos azonban "rövid" a cserepadunk. Darida Csilla elküldése után nagy szükségünk lenne egy jó képességű hátvédre.

- Angela Djelmis még nem kelt el az exszolnokiak közül...
- Valóban, csakhogy - tudtommal - neki felettébb borsos az ára, és most Papp leszerződtetésével igencsak kiköltekeztünk. Mindenesetre vasárnap este a Pécs-mérkőzés után leülök a vezetőkkel, és elbeszélgetünk az esetleges további erősítésről.

Ch. Gáll András