Vágólapra másolva!
Iványi Dalma nemcsak a rajongók véleménye, de a statisztikai adatok alapján is remekelt a nőikosárlabda-Euroliga csoportmérkőzései során. A B csoportot megnyerő MiZo-Pécs VSK irányítója ugyanis a legtöbb gólpasszt adta a mezőnyben, ráadásul több más kategóriában is az élbolyban található.

A tavalyi év második legjobb európai játékosának választott válogatott klasszis a kosarat érő átadásokat tekintve toronymagasan a többi játékos fölé nőtt, hiszen míg ő 6,9 passzt osztott ki meccsenként, addig a második Shannon Johnson (Wisla Kraków) mindössze 4,5-öt. Iványi a labdaszerzések és a sikeres hárompontosok terén sem panaszkodhat, ugyanis mindkét kategóriában az ötödik helyen végzett.

Az Euroliga csoportkörének legjobb dobója a litván Liuetuvos Vilnius amerikai játékosa, Katie Douglas lett, mérkőzésenként átlagban szerzett 22,5 pontjával. Ezen a listán a januárig Szolnokon szereplő Gina Farmer az előkelő hatodik helyen található. A jelenleg Diósgyőrben pattogtató új-zélandi center 17,8-es mutatóval büszkélkedhet.

A legjobb lepattanozó az olasz Parma erőssége, az amerikai Donette Snow volt, aki 14,1 labdát szedett le meccsenként.