Vágólapra másolva!
Befejezte szereplését az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata az Euroligában, miután a két sikerig tartó nyolcaddöntő második mérkőzésén, hazai pályán is vereséget szenvedett a lengyel Gdyniától. Kikapott a MiZo-Pécsi VSK is az ukrán a Zaporizzsja otthonában, így ez a párharc 1-1-re áll.

Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Zaporizzsja (ukrán) - MiZo-Pécsi VSK 80-72 (20-17, 23-16, 22-19, 15-20)
Zaporizzsja, 600 néző, v: Perkons (lett), Szajtgaljejev (orosz)
pontszerzők: Habarova 20/9, Gorbunova 16, Fenko 13/6, Ljaskova 11/6, Piszmennyik 9, Aljoskina 8, Mascsenko 3/3, illetve Béres 16, Hlede 14/6, Károlyi 10/6, Dapo 10/6, Vilipic 8, Iványi 7/3, Branzova 7/3, Fegyverneky, Lisina

Az első találkozót 26 ponttal megnyerő magyar bajnok katasztrofálisan kezdte a találkozót. A pécsi lányok pontatlanságát az ukránok jól használták ki, s az első negyed felénél már 15-2-re vezettek. A folytatásban összeszedettebb lett a Pécs, amely a szakasz végére három pontra közelítette meg a házigazdákat (20-17).

A második játékrész szintén nem kezdődött jól Iványiék szempontjából, hiszen az ukránok rendre betaláltak kintről, így néhány perc alatt megint 10 pontosra nőtt a különbség (34-24). Ebben a negyedben azonban a pécsieknek a második öt percben nem sikerült jelentősen feljavulniuk, így a felénél a hazai gárda meglepetésre tetemes előnnyel vonulhatott az öltözőbe (43-33).

A harmadik szakaszban sem változott a játék képe, a hazaiak továbbra is remekül dobták a "távoliakat", a magyar gárda pedig egyszerűen nem találta a megfelelő védekezést, ráadásul támadásban sem tudott igazán hatékony lenni. A Rátgéber László vezette csapat gyenge formáját mutatja, hogy az ukránok 29 perc alatt több pontot szereztek ellene, mint a keddi első találkozón (55) összesen.

A 30 perc után 13 pontos hátrányban (65-52) lévő pécsiek a zárónegyedben nagy rohamot indítottak, ami, egy darabig úgy tűnt, sikeres lesz. Dapo és Branzova hárompontosaival egyre jobban megközelítették ellenfelüket, olyannyira, hogy három perccel a vége előtt már csak négy pont volt a differencia. A hajrában azonban megint rengeteget hibázott a magyar együttes, így nyolcpontos vereséget szenvedett.

A legjobb nyolc közé jutásról döntő harmadik mérkőzésre jövő csütörtökön kerül sor Pécsett.