Vágólapra másolva!
Ősztől már nem Fodor Péter irányítja az élvonalbeli PVSK-Pécs Expo férfikosárlabda-csapatát. A klub nem újította meg a tréner lejárt szerződését, utódja a kispadon a mindössze 32 éves Völgyi Péter lett, aki eddig az együttes másodedzője volt. A csapat keretében szintén változások várhatók, távozik Horváth Zoltán és valószínűleg Fodor Márton is.

Új vezetőedzővel vág neki a következő bajnoki szezonnak a PVSK-Pécs Expo férfikosárlabda-csapata. Miután májusban pénzügyi gondok jelentkeztek az együttesnél, a vezetőség úgy döntött, a jövőben költségtakarítás címén összevonják a vezetőedzői, másodedzői és az ifjúsági edzői posztokat. A következő lépésként a feladatra Fodor Péter helyett Völgyi Pétert kérték fel.

Fodor 2003 nyarán érkezett a Mecsekaljára, s váltotta fel a csapat mellett három évig dolgozó Zalay Zoltánt. A tréner 1970 és 1987 között a Körmend csapatának játékosa volt, a magyar válogatottban tizennégyszer szerepelt. A Körmend felnőtt csapatának vezetőedzőjeként kétszer nyert Magyar Kupát (1994, 1995), csakúgy, mint a Pakssal (2001, 2003). Az Atomerőmű gárdáját 2002-ben magyar bajnoki aranyéremhez segítette.

"Nagy meglepetés és egyben nagy megtiszteltetés a vezetőedzői poszt, úgy gondolom, a klub utánpótlásánál végzett többéves, szerintem sikeres munkám miatt gondoltak rám. Nagy önbizalommal és nagy tervekkel vágok neki a feladatnak, hiszen kisebb költségvetésből kell ütőképes csapatot építenem" - nyilatkozta Völgyi Péter a klub hivatalos honlapjának.

A szakvezető elmondta, a következő idényben 7-8 profi játékossal rendelkezhet a csapat, a távozók helyére (a hírek szerint nem marad Horváth Zoltán és Fodor Márton sem) valószínűleg fiatal, tehetséges kosarasok jönnek.

[origo] / (MTI)