Vágólapra másolva!
Szóbeli megállapodása ellenére távozott Dombóvárról Dzunics Branislav, a férfikosárlabda-csapat vezetőedzője, aki a hírek szerint Zalaegerszegen folytatja munkáját. Kinevezte új szakvezetőjét a Kaposvári KK együttese is, ahol Kmézics Zorán helyét a következő két évre Farkas László vette át.

Egyelőre még kérdéses, hogy elindul-e a 2005-2006-os férfikosárlabda-bajnokság élvonalában a Gunaras KC-Dombóvár együttese. A klub vezetői pénteken este tartottak megbeszélést, amelyen megállapították, a jelenlegi állapot nem tartható, azaz a pénzügyi helyzet javítása érdekében több változást kell bevezetni.

A csapat hivatalos honlapja szerint a megbeszélés másik fő témája az volt, hogy a tulajdonosok tudják-e vállalni a következő szezonban való indulást az NB I-ben. A döntés értelmében, amennyiben sikerül július 8-ig szándéknyilatkozatokkal alátámasztott támogatói szerződést kötni, melynek összege nagyobb, mint a teljes költésvetés háromnegyede, akkor a vezetőség vállalja az A csoportban való indulást - ezt július 15-ig kell jelezni a szövetség felé.

"A tulajdonosok sajnálattal állapították meg, hogy bár szóbeli megállapodás már létrejött Branislav Dzuniccsal, ő mégis valószínűleg Zalaegerszegen folytatja pályafutását. Ezek után határoztak arról, hogy egy fiatal, feltörekvő edzőt szerződtetnek, akinek személyéről még nem döntöttek" - áll a dombóváriak közleményében.

Kaposvárott már túl van a gárda az edzőváltáson: a távozó Kmézics Zorán utódja Farkas László lett, akivel kétéves szerződést kötött a klubvezetés.

"Kmézics Zorán távozása után három jelöltünk volt a vezetőedzői posztra. Nagyon nehéz volt dönteni, hiszen valamennyi alternatíva mellett voltak érvek és ellenérvek. Végül Farkas Lászlóra voksoltunk, aki 21 éves játékos-pályafutása után két esztendőt töltött az ifjúsági csapanál, most pedig kétéves szerződéssel veszi át a felnőtt együttest. Az ő kifejezett kérésére szerződtettük Puska Zoltánt, aki edzőként segíti munkáját. Ezzel együtt a junior és ifjúsági csapat élén is változás lesz. A következő szezonban már Fekete Ádám irányítja az együttes felkészülését" - nyilatkozta Kovács László ügyvezető-elnök a klub hivatalos honlapján.

A csapat felkészülése augusztus 15-én kezdődik, a programban egy pécsi torna mellett a hagyományos zalaegerszegi Göcsej-kupa és a kaposvári Fenstherm-kupa is szerepel. A bajnoki pontvadászat az Európa-bajnokság miatt csak október 21-én kezdődik.