Vágólapra másolva!
A múlt héten a címvédő Szamarát legyőző MiZo Pécs a belga Namurt fogadja, míg az eddig nyeretlen MKB-Euroleasing Sopron a lengyel Gdyniához látogat csütörtökön a nőikosárlabda-Euroliga 3. fordulójában.

A baranyaiaknak várhatóan könnyebb dolguk lesz, mint az eddigi két találkozójukon, hiszen a sorozatban még csak második idényét töltő ellenfélnél a spanyol Valencia és a 21 hónapja először alulmaradó orosz elitalakulat is komolyabb játékerőt képviselt.

A magyar bajnok és kupagyőztes az NB I-ben is százszázalékosan szerepel, és ugyanez mondható el a három lengyel légióst foglalkoztató Namurről, amely legutóbb 60 ponttal verte a tabella 5. helyén álló Kortrijkot.

Rátgéber László, a Pécs mestere különleges jubileumra készülhet, ha ugyanis tanítványai legyőzik a belga gárdát, akkor ez lesz az 500. tétmérkőzésen aratott diadala a fekete-fehérek kispadján.

Jóval nehezebb feladat vár a Sopronra, amely a lengyel kikötővárosban próbálja megszerezni szezonbeli első sikerét. Ennek gátat szabhat az a tény, hogy az alapemberek közül Cserny Réka csuklórepedés, a cseh Lucie Blahuskova pedig idegbecsípődés miatt harcképtelen.

A túloldalon biztosan nem lép pályára a karácsonyig pihenő Malgorzata Dydek, de a 214 centis óriás távollétében is a hazaiak számítanak esélyesnek. Soraikban ott lesz a 2003-ban Európa legjobbjává választott Agnieszka Bibrzycka, továbbá a nyáron éppen Sopronból érkezett szerb-montenegrói Gordana Kovacevic is, aki valószínűleg fokozottan akar bizonyítani volt csapata ellen.

a harmadik forduló programja
A csoport
november 9., szerda
19.00: VBM SGAU Szamara - USO Mondeville

november 10., csütörtök
18.00: MiZo Pécs - Dexia Namur
20.30: Ros Casares - USK Blex Praha

B csoport
november 9., szerda
18.10: Gambrinus JME Brno - Familia Schio
20.00: Bourges Basket - UMMC Jekatyerinburg

november 10., csütörtök
17.30: Lotos Gdynia - MKB Euroleasing Sopron

C csoport
november 9., szerda
18.00: Dinamo Moszkva - K Cero ICP Kosice
20.30: USVO - Wisla Can Pack Krakow

november 10., csütörtök
17.55: Lietuvos Telekomas Vilnius - Phard Napoli.