Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-bajnokság csúcsrangadóján az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán két ponttal legyőzte a MiZo Pécset. A pécsiek ezzel elveszítették veretlenségüket, de maradtak a tabella élén.

nőikosárlabda-bajnokság:
MKB-Euroleasing Sopron - MiZo Pécs 66-64 (21-15, 17-22, 13-13, 15-14)
Sopron, 2400 néző
pontszerzők: Cserny 15/6, Matovic 11, Eördögh 10/3, Teasley 10/6, Károlyi 9, Horváth Z. 9/3, Honti 2, illetve Branzova 17/6, Iványi 13/6, Béres 10, Johnson 9, Dapo 8, Johns 5, Bujdosó 2.

Branzova révén a Pécs kezdett jobban, ám a hazaiak hamar átvették a vezetést. A folytatásban a Sopron tartotta az előnyt, sőt a negyed hajrájában Cserny és Teasley révén hat ponttal elhúztak, így vezetéssel zárták az első tíz percet.

A második negyedben a Pécs megtalálta saját játékát. Iványi távolról, Branzova távolról és közelről is eredményes volt, a mecsekaljaiak át is vették a vezetést. A negyed csapongó játékkal folytatódott, a vége előtt nem sokkal már megint a Sopronnál volt az előny, Rátgéber időkéréssel próbálta rendet tenni a fejekben az utolsó, fontos másodpercekre, ami sikerült is, mert Branzova pontjaival a nagyszünetben egy pontra csökkent a soproni előny.

A szünet után a Sopron minimális fölényben játszott, a Pécs támadójátéka pedig akadozott. A hazaiaktól viszont Matovic alaposan megszórta a Pécset, amely azonban a játékrész vége előtt megint visszavette a vezetést. Az utolsó támadást Matovic révén kosárral fejezte be a Sopron, és egypontos előnnyel várhatta az utolsó tíz percet.

A záró felvonásban a Sopron nyolc ponttal is elhúzott, ám jöttek Iványi és Branzova triplái, és újra rendkívül szoros lett a mérkőzés. A véghajrára is fej fej mellett fordultak a csapatok, sőt egy perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás. A Sopron az utolsó támadásból Károlyi kosarával szerezte meg a győzelmet.

További eredmény:
Zala Volán-ZTE - BSE-ESMA 67-75 (16-23, 12-22, 17-17, 22-13)

(MobilPress)