Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán óriási izgalmak közepette legyőzte az eddig veretlen cseh Brnót a női kosárlabda Euroliga hatodik fordulójában.

Eredmény, B csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - Brno (cseh) 94-92 (25-18, 20-26, 25-24, 24-24)
Sopron, 2000 néző
v.: Ohrimenko (orosz), Lovsin (szlovén)
pontszerzők: Teasley 22/3, Cserny 20, Matovic 14, Károlyi 12/6, Honti 12, Horváth 7/3, Gorbunova 4, Eördögh 3, illetve Milton 36/3, Viteckova 18/12, Machova 11/6, Sales 11, Zirkova 8, Vesela 8.

A vasárnap az NB I-ben címvédő Pécset legyőző Sopron és a még veretlen Brno találkozójára nem öltözött be Lucie Blahuskova, a hazaiak cseh klasszisa, aki hetek óta Szlovákiában kezelteti isiászát.

"Eddig egy injekción vagyok túl, holnap valószínűleg kapok még egyet, de továbbra is minden mozdulatnál fáj a derekam. Az orvosok szerint karácsonyra rendbe jövök" - mondta a 190 centis légiós fél órával a kezdés előtt, amikor már fél ház volt a nyáron megszépült MKB Arénában.

Jan Bobrovsky, a legutóbb ezüstérmes elitalakulat vezetőedzője szokásos egykedvűségével szemlélte a bemelegítést: "Nem tartunk a soproniaktól, bár eddigi öt győzelmünkből ellenük kellett a legjobban megküzdenünk. Legnagyobb sztárunkra, DeLisha Miltonra ma is nehéz feladat vár, mivel egyelőre nincs megfelelő helyettese" - fejtegette az oldalvonalnál.

A bemutatásnál a vendégcsapatban nagy taps köszöntötte Alena Kovacovát és Zuzana Zirkovát, ugyanis korábban mindketten megfordultak a zöld-sárga együttesben.

Milton hírnevét igazolva alaposan belekezdett, hiszen már a harmadik másodpercben kosarat szerzett, míg a soproniak csak a második percben, 0-6-nál találtak be először. A csapatkapitány Cserny vezetésével - akinek ráadásul Miltont kellett őriznie - azonban a hazaiak csakhamar 10-9-re fordítottak. A nagy dobópárbaj végén az első kisszünetre hétpontos magyar előny alakult ki.

Hazai szempontból jól alakult a folytatás is, ugyanis a kezdeti higgadtságát feledő Bobrovsky technikai hibát kapott reklamálásért, az utánozhatatlan mozdulatokkal varázsoló Teasley pedig mindkét büntetőt értékesítette. A félidőben Honti nagyszerű betörései ellenére, illetve a sok eladott labda miatt csak 45-44 volt az állás, ám Horváth ekkorra már négy személyi hibánál, Milton pedig 22 pontnál tartott.

Fordulás után egyik gárda sem tudott három pontnál jobban meglépni a másiktól, mígnem a 28. percben Horváth kipontozódott, Viteckova pedig elsüllyesztette negyedik tripláját is. A zárónegyed előtt 70-68-at mutatott az eredményjelző.

Az utolsó felvonásban folytatódott a Milton-bemutató - az amerikai fenoménnak mindenhonnan "sült a keze" -, míg a Hejkova-együttes két és fél perc alatt csak két pontot szerzett. Óriási hajrá következett, fél perccel a vége előtt, 89-89-nél már mindenki talpon volt a csarnokban, ekkor Teasley az őrjöngő közönség bíztatása közepette hármast dobott, Miltonnak viszont a büntetővonalról sem remegett meg a keze. Cserny kipontozódást érő szabálytalansága után Zirkova egyik büntetőjét elrontotta (92-92), majd 6 tizedmásodpercnél Gorbunova jól büntetőzött.

A Brno ezzel elvesztette veretlenségét, míg a sorozatban harmadszor diadalmaskodó, 3/3-as mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva az orosz Jekatyerinburghoz látogatnak.

Natalia Hejkova, a Sopron vezetőedzője: "Nagyon boldogok vagyunk, mivel centerposzton nagy problémáink voltak, de Cserny Réka megbirkózott ezzel a feladattal is. Mindenki harcolt, hogy megszerezzük ezt a rendkívül fontos győzelmet. Voltak hibák is, hiszen nem mindig azt csinálta a csapat amit kértem, de ilyen a játék".

Jan Bobrovsky, a Brno vezetőedzője: "Támadásban és védekezésben sem szedtünk elég lepattanót, csak Miltonnal vagyok elégedett. Az utolsó percben már minden a bírókon múlt."