Vágólapra másolva!
A bajnok és kupagyőztes MiZo Pécset erősítő, egy évvel korábban "ezüstérmes" Iványi Dalma a negyedik helyen végzett 2005 európai női kosárlabdázóinak rangsorában, amelyet a tekintélyes La Gazzetta dello Sport tett közzé.

Az olasz napilap által megkérdezett 30 edző és játékos szavazata alapján a rangsor élén - immár negyedszer - a belga Ann Wauters zárt, aki tavaly Euroligát nyert az orosz Szamarával.

"Csapattársaim közül valamennyien kiérdemelték volna ezt a megtisztelő címet. Én személy szerint Iványi Dalmáért rajongok" - jelentette ki a 25 éves, 192 centis centersztár.

A magyar játékosok közül eddig két klasszist választottak meg a kontinens legjobbjává: 1982-ben Boksay Zsuzsa, 1985-ben pedig Németh Ágnes lett első.

A 11 ország képviselőit felvonultató zsűriben Magyarország részéről Iványi Dalma, Károlyi Andrea, Cserny Réka, Rátgéber László és Natalia Hejkova voksolt.

Ami a férfiakat illeti, az NBA-s Dallas Meverickst erősítő Dirk Nowitzki sorozatban negyedszer lett kontinenselső. A tavalyi Európa-bajnokság legjobbjává választott német klasszis az izraeli Maccabi Tel Avivot Euroliga-diadalra vezető litván Sarunas Jasikeviciust előzte meg.

a 2005-ös rangsor
nők
1. Ann Wauters (belga) 48 pont
2. Marija Sztyepanova (orosz) 29
3. Eva Viteckova (cseh) 24
4. IVÁNYI DALMA 15

férfiak
1. Dirk Nowitzki (német) 191 pont
2. Sarunas Jasikevicius (litván) 97
3. Tony Parker (francia) 57.