Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs hazai pályán küzdelmes győzelmet aratott a francia Mondeville ellen a nőikosárlabda-Euroliga 9. fordulójában.

A csoport:
MiZo Pécs - Mondeville (francia) 76-67 (16-25, 20-12, 21-15, 19-15)
pontszerzők: Johnson 19/3, Branzova 16, Iványi 14, Béres 9, Liszina 8, Fegyverneky 6, Vajda 2, Dapo 2, illetve Daley 19/3,Bonnan 14/3, Pochet 10/3, Bade 9, Podrug 6, Koechlin 5/3, Legoupil 3/3, Matic 1

A 2006-os évnek parádés, 7/1-es Euroliga-mérleggel nekivágó pécsiek számára jó előjel volt, hogy novemberben 65-61-re nyertek Mondeville-ben, a Béres, Liszina, Vajda centertrió kisebb sérülései viszont gondot okozhattak Rátgéber László vezetőedzőnek.

A bajnok és kupagyőztes együttes ráadásul egy fővel csökkent a téli szünetben, ugyanis a jamaicai születésű Pollyanna Johns sérülésre hivatkozva nem tért vissza Magyarországra. A nemzetközi sorozatban újonc létükre 4/4-es mutatóval álló franciák rohanós stílusukkal meglepték a baranyaiakat, aminek 0-6, majd 4-12 lett az eredménye.

A védekezésükről is ismert házigazdák szokatlanul sok pontot kaptak, ez főként az amerikai Daley erőszakosságának volt betudható. A meglepően balul elsült nyitónegyed után, 20-25-nél feléledt a remény, ám az újabb védelmi hibák és elpuskázott helyzetek miatt csakhamar 11 pontra nőtt a hátrány. A megszokottnál valamivel kevesebb néző lelkesen űzte kedvenceit - akik közül csak Branzova hozta klasszisát -, ennek hatására a fekete-fehérek egy 10-0-s rohammal kiegyenlítettek (34-34). A félidőben 36-37 volt az állás.

Térfélcsere után a 2005 negyedik számú európai kosarasává választott Iványi gyorsan beszórt 6 pontjával először vezetett a magyar bajnok, ám meglépni egyelőre nem sikerült. A kissé fáradó vendégeket Bonnan és a "dobógép" Daley vitte a vállán, így az utolsó kisszünet előtt 57-52-t mutatott az eredményjelző.

Az utolsó játékrészre sem állt le a mecsekaljai gépezet, és Johnson két triplájával már 12 pontra nőtt az előny. Bár a szemlátomást lassuló franciák elszántan mentek előre, a hajrá a papírformát hozó Rátgéber-alakulaté lett, Iványi pedig a mezőny legjobbjaként dupla-duplát (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt) ért el 14 ponttal és 14 gólpasszal. A 8/1-es mérleggel büszkélkedő pécsiek jövő szerdán a cseh USK Prahához látogatnak.

Rátgéber László vezetőedző:
"A franciák frissen kezdtek, rengeteg lepattanót szereztek, mi pedig mindent kihagytunk. A félidőre beindult a védekezésünk, sorra felébredtek a legjobbjaink, és végeredményben megmutattuk, hogy milyen egy kiharcolt győzelem. Közhely, de a közönségünk nélkül ez sem sikerült volna."