Társoldalunk:

Hétpontos előnyt szerzett a Szeged a DKSK ellen

2006.01.26. 22:43

Félórás csúszással kezdődött a Szeged és a Diósgyőr csatája a nőikosárlabda Magyar Kupában. Az eredetileg kiírt időpontban csak az egyik palánk működött, a másik gyűrű csak nagy nehezen ereszkedett le a mennyezetről. A technikai baki nem zavarta meg a csapatokat, színvonalas találkozót láthattak a nézők a negyeddöntő első felvonásán.

nőikosárlabda, Magyar Kupa-negyeddöntő, első mérkőzés:
Szeviép-Szeged - Diósgyőri KSK 77-70 (24-24, 26-18, 21-16, 6-12)
Szeged, 300 néző
v.: Váradi, Király
pontszerzők: Mészáros 17/15, Vukovic 17, Izsák 14/6, Kajdacsi 14, Török 11/6, Szlimák 4, ill. Ambrus 15, Djelmis 12/6, Englert 11/9, Fodor 11/3, Fűrész 11, Keller 10/6.

A vendég Diósgyőr kezdett jobban, de a Szeged hamar ledolgozta négy-ötpontos hátrányát. Az első negyedben fej fej mellett haladtak a csapatok. A Szeged zárhatta volna előnnyel a játékrészt, de az utolsó pillanatban Djelmis még elhelyezett egy triplát a Tisza-partiak gyűrűjében.

Villámrajtot vettek a hazaiak a második negyed elején. Tizenegy pontos előnyét elsősorban annak köszönhette a Szeged, hogy jól dolgozott a palánk alatt, sokkal több lepattanót szedett, mint ellenfele, támadásban pedig Mészáros Kornélia vezérletével a félidőre nyolc pontot sikerült megtartani az előnyből.

A fordulás után a Diósgyőr próbált közelebb kerülni a hazaiakhoz, de a jó vendégkezdés után újra a Szeged percei következtek, így már tizennégy pont is volt Zseljko Dokic csapatának előnye.

Az utolsó negyedre azonban elfáradtak a csongrádiak, ráadásul Mészáros és Kajdacsi is kipontozódott. Hét pontos előnnyel utazik a Szeged Diósgyőrbe, amit könnyen ledolgozhat a miskolci gárda a hétfői visszavágón.

(Mobilpress)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK