Vágólapra másolva!
Hétpontos előnnyel érkezett Miskolcra a Szeviép-Szeged nőikosárlabda-csapata a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján. Ugyan a DKSK többször is továbbjutásra állt, ám a vendégek jól tartották magukat, 66-66-os döntetlenjük azt jelentette, hogy 143-136-os összesítéssel bejutottak a legjobb négy közé.

női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:
DKSK Miskolc - Szeviép Szeged 66-66 (17-13, 16-19, 19-14, 14-20)
Miskolc, 1200 néző
v.: Bognár, Frányó
DKSK: Djelmis 19/12, Fűrész 14/3, Keller 11, Ambrus 10, Englert 7/3, Fodor 5/3, Papp
Szeviép Szeged: Török 15/6, Vukovics 15, Kajdacsi 13, Mészáros 10, Szlimák 7/3, Izsák 6, Russai, Pungor
továbbjutott: a Szeviép-Szeged, 143-136-os összesítéssel

Szegedi kosarakkal kezdődött a találkozó, majd a vendégek 8-7-es vezetésénél időt kért a Tisza-partiak mestere, Zeljko Dokic. A rövid szünet után mégis a Diósgyőr támadt fel, hiszen fordítani tudott, és Fűrész triplája után 14-8-ra módosult az eredmény. Az első negyed négypontos hazai előnnyel zárult, a továbbjutás tehát még korántsem dőlt el.

A második játékrészt Mészáros duplája nyitotta, majd a remekül játszó Fűrész és Keller vezérletével 24-15-re elhúzott a DKSK, így első ízben továbbjutásra állt a 12-dik percben. A diósgyőriek pontatlanná váltak, és helyzetüket az is nehezítette, hogy az alapembernek számító Fodor a 19. percben már a negyedik faultját szedte össze. A szegediek természetesen nem adták fel, különösen Kajdacsi volt elemében, és a huszadik percben egyenlíteni tudtak. A félidőt jelző dudaszóval egy időben a vendégeknél Török szerezte meg a záró kosarat, így 33-32-es hazai előnynél vonultak öltözőbe a csapatok.

Fordulás után továbbra is nagy csata zajlott a pályán, majd Russai sportszerűtlen hibája után négy pontot dobhattak a hazaiak, akik ekkor 44-37-re vezettek. A 27-dik percben Keller gyűjtötte be a negyedik személyi hibáját, amely egyáltalán nem hiányzott a Diósgyőrnek. A két csapatban Englert és Szlimák egyaránt triplát dobott, a vendégek némileg felzárkóztak, ám a lepattanóknál javuló formát mutató DKSK növelni tudta előnyét a negyed végére.

Amíg a koncentráció tartott, addig nem volt gond, hiszen 59-52-es állásnál, még a 34-dik percben is Tapodi Péter együttese állt továbbjutásra. A Szeged játéka ekkor sem lett kapkodóbb, és a palánk alatt kiválóan játszó Vukovic pontjaival nemcsak egyenlített, de előnyt is szerzett a vendégegyüttes, a DKSK pedig 62-63-nál időt kért.

Az utolsó pillanatokban Djelmis ellen szabálytalankodtak, ám a játékos 3 büntetőből mindössze kettőt értékesített, így döntetlen lett az eredmény, azaz a továbbjutást a Szegednek sikerült kiharcolnia.

MobilPress