Vágólapra másolva!
A csoportkör befejeztével kedden megkezdődik a nőikosárlabda Euroliga immár kieséses rendszerű nyolcaddöntője: a két győzelemig tartó párharcokban a MiZo Pécs otthon a lengyel Gdynia, míg az MKB-Euroleasing Sopron az orosz Jekatyerinburg vendégeként kezd.

Sopron-Pécs férfikosár-meccs - videoösszefoglaló

Az alapszakaszt parádés, 9/1-es mérleggel záró pécsiek összesítésben harmadikként végeztek a 18 csapatos mezőnyben, s előkelő helyezésük révén többször élvezhetik a hazai pálya előnyét a legjobb 16, majd - továbbjutás esetén - a legjobb 8 között is.

A negyedik Final Fourjukra készülő baranyaiak a téli szünet után sérülésre hivatkozva otthon maradt amerikai Pollyanna Johns helyére a múlt héten szerződtették a brazil Geisa Aline Oliveira Campost, csakhogy a 2/8-as mutatóval szerénykedő Gdynia is "nagybevásárlással" erősítette meg keretét: Temeka Johnson tavaly az év újonca volt a WNBA-ben, míg az ugyancsak amerikai Chelsea Newton bajnoki címet nyert a Sacramento Monarchsszal.

Sokkal nehezebb feladat vár az első szakaszt 5/5-tel záró Sopronra, amely összesítésben kilencedik lett, így pályaelőny hiányában a nyolcadik Jekatyerinburghoz (5/5) látogat a nyitómeccsen. A hétfő reggel 7 órakor különgéppel útnak indult magyar gárdából még hetekig hiányozni fog a hátát fájlaló Károlyi Andrea és a térdsérüléssel küszködő Eördögh Edit, a többiekkel tart viszont az újonnan szerződtetett, rutinos szenegáli Astou Ndiaye Ditta, aki korábban hat szezont húzott le a WNBA-ben. Natalia Hejkova együttesének legalább egyszer idegenben kell megvernie a 2003-as Euroliga-első uráli gárdát a negyeddöntőbe kerüléshez, ez a mostani alapszakaszban csak a cseh Brnónak és a francia Bourges-nak sikerült.

A jekatyerinburgi összecsapás magyar idő szerint 15, míg a pécsi 18 órakor kezdődik. A második találkozókra pénteken, a harmadik meccsekre pedig - szükség esetén - jövő szerdán kerül sor.

A nyolcaddöntő párosítása:
Valenciennes (francia) - Schio (olasz)
Szamara (orosz) - Namur (belga)
MiZo Pécs - Gdynia (lengyel)
Bourges (francia) - Kraków (lengyel)
Brno (cseh) - Mondeville (francia)
Vilnius (litván) - Napoli (olasz)
Dinamo Moszkva (orosz) - Valencia (spanyol)
Jekatyerinburg (orosz) - MKB-Euroleasing Sopron