Vágólapra másolva!
Némi bravúrral idén akár két magyar résztvevője is lehet a nőikosárlabda-Euroliga Final Fournak, ehhez a MiZo Pécsnek a pályaelőnnyel élve, az MKB-Euroleasing Sopronnak viszont idegenben kezdve kell továbbjutnia a kedden rajtoló negyeddöntőből.

A bajnok baranyaiak mindössze egyszer kaptak ki az alapszakaszban, ennek eredményeként a nyolcaddöntőhöz hasonlóan otthon kezdhetik meg a Vilnius elleni, ugyancsak két győzelemig tartó párharcot. Az előző körben Rátgéber László csapata - a mezőny egyetlen "túlórázójaként" - 2-1-es összesítéssel verte a lengyel Gdyniát, ám a vezetőedző szerint a litvánok ellen még nehezebb feladat vár rájuk.

"Remek csapatot alkotnak, de a hazai pálya miatt talán valamivel nagyobb sanszunk lehet ellenük. Katie Douglas és Jurgita Streimikyte a dobások mintegy felére vállalkozik, megpróbáljuk elérni, hogy ők semmiképpen ne villogjanak, bár az amerikai Douglas két éve az Euroliga legjobb dobója, tavaly pedig a WNBA döntőjének legjobbja volt. Ők ketten vertek meg bennünket tavaly Szamarában a Final Four bronzmeccsén. Az agresszív védekezés és a gyors indításos játék kulcskérdés lesz" - fejtegette a mester, hozzátéve: ha kedden nyernek, akkor remélhetőleg az lesz az utolsó hazai Euroliga-meccsük, ha viszont nem, akkor remélhetőleg nem...

Ezúttal is jóval nehezebb feladat vár a Sopronra, amely a 16 között idegenben kezdve búcsúztatta 2-0-ra a 2003-as bajnok orosz Jekatyerinburgot. A francia Valenciennes ellen azonban Török Zoltán ügyvezető szerint még ennél is több kell.

"A sérült Eördögh és Károlyi még mindig nem bevethető, de a csapategység érdekében ők is rajta lesznek a 14 órakor induló különgépen. Újabb bravúrra készülünk, de míg az uráliak egyénileg voltak jobban képzettek, addig a franciák egységüknek köszönhetően nyerték meg az alapszakaszt" - mondta Török Zoltán.

A keddi első találkozó folytatása pénteken következik, az esetleges 3. összecsapásokra pedig jövő szerdán kerül sor.

A pécsi mérkőzés 18 órakor, a valenciennes-i 20.45-kor kezdődik.