Vágólapra másolva!
Szinte biztosan nem tudja vállalni a szereplést a csőd szélére sodródott Diósgyőri KSK csapata a női kosárlabda NB I következő szezonjában - hangzott el az együttes leköszönő ügyvezető igazgatójának szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen kiderült, a sportvezető új klubot hívott életre.

Hatvani Olivér elmondta, a DKSK adóssága pillanatnyilag 80 millió forint. Kérdés, hogy mikor fogy el a hitelezők türelme és terelik jogi útra követelésük érvényesítését, ami az egyesület ellehetetlenülését eredményezheti.

A távozó ügyvezető egy új klub létrehozásában látja a miskolci kosárlabda hagyományok továbbvitelének lehetőségét, ezért tíz társával megalapította a Diósgyőri Vasgyárak Kosárlabdázó Körét, amelynek elnökeként tevékenykedik a jövőben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az újonnan szerveződő csapat melyik osztályban állhat rajthoz.

Hatvani, aki bírálta a január óta nagy bajban lévő DKSK tulajdonosait is, ugyanakkor jelezte, hogy ideiglenes jelleggel még betölti az ügyvezetői tisztséget a DKSK-nál, amelynek jövőjéről vélhetően a június 21-én sorra kerülő közgyűlés dönt.