Vágólapra másolva!
Bartha Ferenc lemondásával elnök nélkül maradt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) ügyvezető jelleggel működő, "régi" vezetősége.

A két hónappal ezelőtti tisztújító közgyűlésen a sportág elöljárói Németh Lászlót választották meg elnökké a másfél évtizeden át irányító Bartha Ferenc helyébe. Az új vezető mellé még aznap négy elnökségi tagot választott meg a testület. A grémium azonban nem tudta elkezdeni az érdemi munkát, mert nem sokkal később a korábbi vezetők közül valaki - törvénysértésre hivatkozva - beadványban támadta meg a határozatot.

A Fővárosi Bíróság június elején felfüggesztette az eljárást az új elnökség bejegyzéséről, így a pereskedés végéig a "régi" testület vette vissza a hatalmat. Ennek keddi ülésén jelentette be Bartha Ferenc a lemondását, így egy esetleges visszarendeződés esetén sem ő irányítaná tovább a sportágat.

A tervek szerint szeptember 29-én kerülhet sor az alapszabály-módosító közgyűlésre, és ha az sikeres lesz, október végén jöhet az újabb tisztújítás.