Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs is Franciaországban lép pályára szerdán a nőikosárlabda Euroliga második fordulójában.

Az A csoportban a Mondeville-be utazó soproniak múlt héten valósággal lemosták hazai pályán a lengyel Krakówot (83-58), majd a szombati bajnokin a BSE-t is magabiztosan verték (74-60). Székely Norbert vezetőedző ugyanakkor nem számíthat a válogatott Horváth Zsuzsannára, aki a fővárosiak elleni meccs 7. percében részleges combizomszakadást szenvedett, és valószínűleg hosszabb időre harcképtelenné vált. A francia gárda jó előjelekkel készülhet a találkozóra, hiszen diadalmaskodott az olasz Schio vendégeként a nyitókörben (85-67), a hétvégén pedig némi meglepetésre az otthoni pontvadászatban címvédő Bourges-t verte 79-73-ra.

A B jelű hatosban a Pécs éppen Bourges-ba látogat, amely a vasárnapi fiaskó előtt a spanyol Salamanca csarnokában győzött 74-58-ra. A háromszoros Euroliga-aranyérmes elitalakulat kissé meggyengült a nyáron, ugyanis Valenciába távozott a spanyol válogatottal tavaly Eb-harmadik Laia Palau, a rivális Valenciennes-hez igazolt a fiatal Elodie Godin és a busás költségvetésű Szpartak Moszkvát választotta a lett Anete Jekabsone, akit tavaly az év európai tehetségévé választottak.

Rátgéber László együttese csütörtökön 82-57-re lesöpörte a belga Namurt, majd két napja Győrben nyert 92-63-ra. Egyelőre bizonytalan, hogy a baranyaiak mestere számíthat-e a vírusfertőzéssel küszködő Béres Tímeára, a center mindenesetre elutazott, ám kérdéses, hogy betegen mire lesz képes a kétméteres horvát Sonja Kireta ellen.

Mindkét összecsapás szerdán 20 órakor kezdődik.