Társoldalunk:

Nem tudnak kiállni a Debreceni Vadkakasok

2007.01.05. 19:48

Az előzetes ígéretek ellenére nem lép pályára vasárnap a Debreceni Vadkakasok-UPC élvonalbeli férfikosárlabda-csapata a Hódmezővásárhely otthonában, ugyanis nincs tíz bevethető játékosa.

A hajdúságiak öt olyan kosarassal - Ádám Béla, Molnár Miklós, Papp Tamás, Takács Dániel és az edző Walke Károly - rendelkeznek, akik elvben vállalnák a játékot a komoly anyagi gondokkal küszködő gárdában.

A bajnokság kezdetén meglévő keretből Fodor Márton Körmenden, Molnár András Szolnokon, Tóth Gábor Nyíregyházán, Likár Péter pedig Pécsen képzeli el a jövőjét, az öt idegenlégiós - Bukva, Mirkovic, Vranjic, Skornik, Harris - pedig szintén elhagyta Debrecent.

Elsősorban a klub bizonytalan jövője - gyakorlatilag az anyagi csőd szélén áll az egyesületet működtető gazdasági társaság -, másrészt a velük szemben fennálló közel fél éves bértartozás az oka a játékosok döntésének. Bár Rajko Toroman vezetőedző csütörtökön este visszatért, ám közel sem biztos, hogy a kialakult helyzetben ismét leül a kispadra.

Pénteken Hajnal Lajos igazgatósági tag, Varga Tamás szakmai igazgató, valamint Rajko Toroman és Walke Károly hosszasan egyeztetett, és kereste annak a lehetőségét, hogyan tudna kiállni a gárda Hódmezővásárhelyen. Miután kiderült, hogy jelenleg nincs elég játékosa a csapatnak, a meccs lemondása mellett döntöttek.

Ez annyit jelent, hogy a találkozót 20-0-val a vásárhelyiek javára írják jóvá, vagyis vasárnap estétől három győzelemmel és nyolc vereséggel áll majd a Vadkakasok együttese a bajnoki tabellán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK