Vágólapra másolva!
Időnként már jól is játszott, s nem "csak" nyert a Domino BHSE a vízilabda BL budapesti selejtezőcsoportjának második napi mérkőzésén. A LEN-kupa selejtezőjében a Ferencváros minimális különbségű vereséget szenvedett, a BVSC viszont bravúros győzelmet aratott a spanyol Catalunya otthonában.

BL selejtező, H-csoport, 2. forduló:
Domino BHSE - Triglav Kranj (szlovén) 13-8 (5-1, 5-3, 2-3, 1-1)
Kőér utca, 500 néző
vezette: Sztavropulosz (görög), Golikov (orosz)
gól: Tóth I. 4, Bereczki, Kiss G., Molnár 2-2, Jäger, Szívós, Sugár 1-1, illetve Nastran 4, Balderman 3, Mertelj 1

Miután az első két negyedben jó játékkal nyomasztó fölénybe került a Domino és már 10-3-ra is vezetett, lefékezett és ezt használta ki a vendégcsapat. A találkozó második fele kiegyenlített küzdelmet hozott. Tóth Imre és Molnár Tamás egymást felülmúlva lőtte szépségdíjas góljait.

Mind a győzelem, mind a péntekinél lényegesen jobb játék bíztató a vasárnapi (10.45 ó), Posillipo Napoli elleni csoportrangadó előtt. Különösebb veszély nem fenyegeti a Domino továbbjutását a BL legjobb nyolc csapata közé.

A Ferencvárosnak nem sikerült már a második mérkőzésen bebiztosítania továbbjutását a vízilabda LEN-kupában, miután egygólos vereséget szenvedett görög ellenfelétől.

LEN-kupa selejtező, H-csoport, 2. forduló:
Ethnikosz Pireusz (görög) - Ferencváros 7-6 (1-1, 2-4, 1-1, 3-0)
A magyar góldobók: Nyéki 2, Katonás, Tóth L., Lehmann, Paján 1-1

Három negyeden keresztül biztos győztesnek látszott a magyar csapat, de a hajrában a görögöknek minden sikerült, ráadásul élvezték a bírók jóindulatát is: a meccs alatt háromszor dobhattak négyméterest.

Az FTC-nek vasárnap, utolsó találkozóján mindenképpen győznie kell a házigazda német Rote Erde Hamm ellen, ha be akar kerülni a LEN Kupa negyeddöntőjébe.

LEN Kupa selejtező, E-csoport, 2. forduló:
BVSC - CN Catalunya (spanyol) 7-6 (4-0, 1-1, 0-3, 2-2)
A magyar góldobók:
Csányi, Varjas 2-2, Zoufal, Vincze, Szűcs G. 1-1

Gerendás György együttese a szenzációs első negyed után a folytatásban már 5-1-re is vezetett, de később sorra kihagyta az emberelőnyöket, s ezzel felhozta ellenfelét. A győzelem óriási bravúr, a BVSC egyedüliként a csoportban 4 pontos, riválisainak csak matematikai esélyük van arra, hogy elüssék a továbbjutástól.

Korábban: