Társoldalunk:

Sostar túl jól védett saját csapata ellen

A belgrádi lapok kommentárjai szerint a vasárnap esti Partizan-FTC vízilabda LEN-kupa-meccsen (5-4) a belgrádiak azért nem tudtak nagyobb különbséggel győzni, mert ellenfelük kapuját Aleksandar Sostar, a hazaiak igazgatója őrizte.

Sostar nem cselezett, védett
A Vecernje Novosti szerint a minimális sikerben leginkább Sostar a "vétkes". Az elmúlt év legjobb jugoszláv sportolója - állítja a tudósító - úgy védett, mint fénykorában: tíz lövést hárított, négyszer ziccerhelyzetből sem tudták bevenni hálóját a belgrádiak. A budapesti visszavágón is Sostar lesz a legnagyobb akadály - írja a lap.

A Blic "Sostar az oka a csekély előnynek" címmel tudósít a meccsről, megjegyezve, hogy az olimpiai bajnok kapus lehetetlen helyzetekben is védett. A lap megszólaltatja a Partizan edzőjét, Dejan Udovicicet, aki elégedett a minimális győzelemmel is, mert - mint mondta - a Partizan nem adja fel idegenben sem egykönnyen. A Politika is Sostart magasztalja, s úgy érzi, hogy az egygólos vereség a magyaroknak jó a továbbjutási esélyeket illetően.

Eredmények:
Bajnokok Ligája:
piros csoport:
VK Becej (jugoszláv) - Dinamo BHSE 8-11
Dinamo Moszkva-Jug Dubrovnik (horvát) 7-12
kék csoport:
Olympique Nice (francia) - Posillipo Napoli (olasz) 4-6
Spandau 04 Berlin - Olimpiakosz Pireusz (görög) 6-8

KEK:
Vasas - SV Cannstatt (német) 9-7
Vuliagmeni (görög) - Florentia (olasz) 5-4
Mladost Zagreb - Lukoil Volgográd (orosz) 6-6
CN Barcelona - Jadran Herceg Novi (jugoszláv) 4-2

LEN-kupa:
BVSC - Real Canoe Madrid 11-9
Partizan Beograd - FTC 5-4
Catalunya (spanyol) - Brescia (olasz) 6-5
Pro Recco (olasz) - Primorje Rijeka 15-3

A BL következő fordulójának meccseit (köztük a Domino BHSE - Jug Dubrovnik találkozót) és a másik két kupa negyeddöntőinek visszavágóit február másodikán és harmadikán rendezik.

Korábban: