Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Magyar Kupa nyolcaddöntőjének vasárnapi visszavágóján a Szentes az utolsó negyedben négygólos hátrányból ált fel Szegeden. Továbbjutott még a Fradi, a Neptun, az Eger, a OSC és a KSI - a BVSC-Honvéd és a Vasas-Újpest párharcok két találkozóját szerdán és csütörtökön játsszák.

Férfivízilabda-Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Tabán Trafik Szeged - Kontavill Szentes 11-11 (2-2, 3-3, 5-1, 1-5)
Szeged 700 néző
vezette: Szentgyörgyi, Marjai
Szeged: Baráth - Mód, MOLNÁR 2, Balla, Nitsovits 1, Varga 1, WESZELOVSZKY 5. Csere: Dr. TÖRÖK 2, Zsarkó, Ridzyk, Várhegyi, Éles. Edző: Horváth Viktor
Szentes: HORVÁTH - Kiss 2, SZÉNÁSZKI 2, SZABÓ 1, Pellei 1, Kameneckij 1, CSÖRGŐ 4. Csere: Biltsik, Berki, Juhász, Vígh, Hyc. Edző: Kádár József
Gól emberelőnyből: 17/7 illetve 14/7
Négyméteres: - illetve 1/0

Az első két negyedben a Szentes biztosan őrizte a szombaton megszerzett háromgólos előnyét (8-5-re nyertek a Kurca partján), a Szegednek nem ment az emberelőnyös helyzetek kihasználása. Térfélcserénél biztos továbbjutónak tűnt a vendéggárda. A harmadik negyedben azután a kosárlabdameccsről érkező B-közép hathatós támogatásával 10-6-ra ellépett a hazai gárda, az újra nagy formában játszó Weszelovszky vitte hátán a csapatát, de kellett az előnyhöz az is, hogy Baráth Ferenc megfogja Pellei négyméteresét. Dr. Török fénykorát idézve ejtett akció gólt, s a hazai publikum máris ünnepelni kezdte az övéit.

Korán. A Szentes ugyanis felállt a padlóról, de inkább a hely szellemének megfelelően, feljött a medence felszínére és a szegedi nevelésű Csörgő kiváló játékával a lefújás előtt néhány másodperccel kiegyenlített, s így 19-16-os összesítéssel bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A Szegednek pedig az a lehetőség jutott, hogy végre saját medencéjében tud edzeni, hisz' a bajnokság csak március közepén folytatódik.

Horváth Viktor: - A rengeteg kapott fór ellenére azt mondom, hogy a játékvezetők engedték a Szentes pankrációját, s bár jól játszott a csapatom, így nem lehetett esélyünk a továbbjutásra.

Kádár József: - Négygólos hazai vezetésnél sem adtuk fel, volt tartása a fiúknak. Megérdemelten jutottunk tovább.

További eredmények:
Pécs - Neptun SC 9-8 (1-1, 3-3, 3-2, 2-2)
továbbjutott:
Neptun, 16-15

Tatabánya - Eger 5-12 (1-2, 1-1, 1-5, 2-4)
tj.:
Eger, kettős győzelemmel

FTC - Békéscsaba 22-2 (6-1, 6-0, 3-0, 7-1)
tj.:
FTC kettős győzelemmel

OSC - Szolnok 9-8 (5-2, 3-2, 1-3, 0-1)
tj.:
OSC, 18-17

Kecskemét - KSI 4-8 (1-2, 1-1, 1-3, 1-2)
tj.:
KSI 14-12

A BVSC-Honvéd és a Vasas-Újpest párharcok két találkozóját az érintett csapatok nemzetközi kupamérkőzései miatt szerdán és csütörtökön játsszák.

Barok István