Vágólapra másolva!
A budapesti 10-8-as győzelem után Athénban döntetlent játszott a görög Vuliagmenivel a Vasas férfivízilabda-csapata, így bejutott a KEK döntőjébe, ahol a horvát Mladost Zagrebbel találkozik. A Honvéd BL-mérkőzésen vereséget szenvedett a Dinamo Moszkva otthonában.

KEK-elődöntő, visszavágó:
CN Vuliagmeni (görög) - Vasas 7-7 (1-0, 2-3, 2-2, 2-2)
Athén, 1000 néző
A magyar góldobók: Varga D., Madaras 2-2, Varga Zs., Mátyás, Varga T. 1-1

Az első két játékrészben semmi sem dőlt el. A hazaiak szereztek vezetést a vuliagmeni tengerparti, nyitott uszodában, de nem sikerült nyomasztó fölénybe kerülniük. Olyannyira, hogy a második játékrész végén 3-3-ra állt a találkozó. Az görögök jobbára létszámfölényben voltak eredményesek, a magyarok akciógólokkal tartották velük a lépést.

A harmadik hétperc elején nagyon belelendültek a házigazdák, 5-3-ra elhúztak, de ennek egalizálása sem okozott gondot Somossy József csapatának: Varga D. és Varga T. találataival 5-5-re alakult az állás.

A finis előtt azonban ismét a spanyol és a francia bíró szimpátiáját maradéktalanul élvező a Vuliagmeni jutott előnyhöz (7-5), s kétgólos vezetésével kezdődött az utolsó néhány perc. Amikor 7-6-ra módosult az eredmény, már a Vasas volt kedvezőbb helyzetben, ráadásul közvetlenül a befejezés előtt emberelőnyből Varga Dánielnek még egyenlítenie is sikerült (7-7). A bravúros döntetlen a döntőbejutást jelenti a magyar kupagyőztesnek.

"Egyszerűen fantasztikus, hogy csak hét gólt kaptunk! Németh Zsolt kitünően védett, kétszer is valósággal bebirkózták a görögök a labdát a kapujába. Fordulópontot jelentett, hogy az utolsó negyedben, 7-5-ös vezetésüknél ellenfelünk kihagyott egy emberelőnyt, nekünk pedig azonnal sikerült szépítenünk hasonló helyzetből. A döntőben szívesebben játszanánk a Jadran Herceg Novival, bár egyáltalán nem ismerjük a jugoszláv csapatot. A Mladostot annál inkább, a zágrábiak kilenc válogatottjukkal félelmetesek. Az is igaz azonban, hogy mi, a játékosállományunkat tekintve olyan erősek vagyunk, hogy bárkit meg tudunk verni" - értékelt Somossy József, a Vasas mestere.

A döntőre március 22-én vagy 23-án és április 6-án vagy 7-én kerül sor.

Bajnokok Ligája, Piros csoport, 4. forduló:
Dinamo Moszkva (orosz) - Honvéd 10-9 (3-3, 4-3, 0-0, 3-3)
a magyar góldobók:
Biros 4, Molnár 3, Kiss, Szívós 1-1

Folytatódott a Honvéd vízilabdacsapatának "vesszőfutása": a hétközi, az FTC-től elszenvedett Magyar Kupa-vereség után a magyar bajnok alulmaradt Moszkvában a Dinamóval szemben is.

Magyar szempontból biztatóan kezdődött a találkozó: 3-1-re elhúzott a Honvéd. Ekkor úgy látszott, hogy a hazai éllovas megismétli öt héttel ezelőtti hazai sikerét, és kiütéssel nyer újra az orosz bajnok ellen. A vendéglátók azonban nem adták fel, 4-3-ra már ők vezettek, és ettől kezdve végig náluk volt az előny.

A Honvéd váratlan fiaskója azt jelenti, hogy a befejező két fordulóra (hazai pályán a címvédő Jug Dubrovnik és a Becej ellen) marad a lehetőség kiharcolni a négyes döntőbe jutást.

A csoport állása:
1. Jug Dubrovnik 8 pont
2. Honvéd 4
3. Dinamo Moszkva 3
4. Becej 1

Korábban: