Vágólapra másolva!
Nagy bravúrt hajtott végre a Dunaújvárosi Főiskola női bajnok vízilabdacsapata, amikor a hét végi, cataniai Bajnokok Ligája-selejtezőn csoportja második helyén végzett, s bejutott az április négyes döntőbe. Abba a Final Fourba, amelyet az európai szövetség döntése értelmében Dunaújváros rendezhet meg.

Döntöttek az Európai Vízilabda-szövetség római székhelyén és a pályázó városok közül végül Dunaújváros kapta meg a jogot arra, hogy megrendezze az idei női Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Az érdem persze főleg a lányoké, akik kiharcolták a jogot a döntőben való szereplésre. A Dunaújvárosi Főiskola csapata ugyanis - soraiban az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Sós Ildikóval, Tiba Zsuzsannával és Primász Ágnessel - a hét végén Cataniában kiharcolta a továbbjutást.

Mégpedig úgy, hogy még a német sajtó által is teljesen esélytelennek ítélt Blau-Weiss Bochumtól kikapott (5-6), majd simán verte a francia ASPTT Nancyt (15-6), s a mindent eldöntő mérkőzésen legyőzte a házigazda Orizzonte Cataniát (8-6), amelyben pedig hemzsegtek a magyar (Drávucz Rita, Stieber Mercédesz) és olasz nagyságok (Christiana Conti, Giusi Malato). A másik, sabadelli csoportból egyébként az orosz Uralocska Zlatuszt és a görög A.N.O. Glyfada jutott a legjobbak közé.

A BL-döntő lebonyolítása (április 19-21., Dunaújváros):
Április 19.:
Uralocska Zlatuszt - Dunaújvárosi Főiskola
A.N.O. Glyfada - Orizzonte Catania
Április 20.:
Uralocska Zlatuszt - A.N.O. Glyfada
Orizzonte Catania - Dunaújvárosi Főiskola
Április 21.:
A.N.O. Glyfada - Dunaújvárosi Főiskola
Uralocska Zlatuszt - Orizzonte Catania

A női LEN-kupa négyes döntő küzdelmeire április 19-21-e között Palermóban kerül sor, ahol a házigazda mellett az orosz SKIF MFP Moszkva a görög Vuliagmeni és a spanyol Mediterranei Barcelona vesz részt.

A LEN elkészítette a férfi BL, valamint a KEK-döntő bíróküldését.

Bajnokok Ligája, Vörös csoport:
Március 23.:
Honvéd Domino - Jug Dubrovnik (horvát)
vezeti: Moliner (spanyol), Kratochvil (szlovák)
Április 13.:
Honvéd Domino - Becej (jugoszláv)
vezeti: Margeta (szlovén), Bras (holland)

KEK-döntő:
Március 23.:
Vasas Plaket - Mladost Zagreb (horvát)
vezeti: Tulga (török), Fernandez (spanyol)
Április 13.:
Mladost Zagreb - Vasas Plaket
vezeti: Hassekioglou (görög), Petronilli (olasz)

Pincési László

Korábban:

BL-négyben a Dunaújvárosi Főiskola