Vágólapra másolva!
A Szegedhez és az FTC-hez hasonlóan az Újpest csapata is a legjobb 16 között folytathatja a férfivízilabda LEN-kupában, miután kotori csoportselejtezőjének vasárnap esti zárómeccsén 14-5-re verte a szlovén Kopert, ezáltal pedig a négyesben a második helyen végzett.

Csoportmérkőzés a 16 közé jutásért, L csoport:
UTE-VB Leasing - VK Koper (szlovén) 14-5 (4-1, 3-1, 4-2, 3-1)
a magyar góldobók:
Kéri 4, Dávid, Ferkó, Máthé 2-2, Zoufal, Suti, Benczur, Fábry 1-1

A hazai gárda, az UTE-t csak egyetlen góllal legyűrő Primorac Kotor mögötti, még továbbjutást érő második hely megszerzése a várakozásnak megfelelően sikerült: Petrovics Mátyás csapata a szlovénok kezdeti vezetése után hamar átvette a mérkőzés irányítását és elsősorban a végül négyszer is eredményes Kéri révén két negyed alatt 7-1-re elhúzott. A folytatásban már csak az volt a kérdés: hány gólos különbségű lesz az újpesti diadal.

A házigazda szegedi együttes harmadik, utolsó mérkőzésén is győzelmet aratott a G csoportban, ezzel csoportelsőként jutott a sorozat legjobb 16 csapata közé. A Szeged-Beton VE ezúttal a horvát Medvescakot múlta felül két góllal.

Csoportmérkőzés a 16 közé jutásért, G csoport:
Szeged-Beton VE - Medvescak (horvát) 12-10 (3-4, 3-2, 3-1, 3-3)
a magyar góldobók:
Éles, Varga, Boros 3-3, Lehmann 2, Molnár 1

Az FTC ugyan nem szállt vízbe vasárnap, csoportja másik két résztvevőjének mérkőzését azonban a Ferencvárost is nagyon simán verő Savona nyerte fölényesen, így az olaszok mögött másodikként Bíró Attila együttese folytathatja a nyolcaddöntőben, miután szombaton 10-7-re legyűrte a montpellier-i vendéglátók gárdáját.

Csoportmérkőzés a 16 közé jutásért, F csoport:
Savona (olasz) - Montpellier (francia) 12-5

Az itáliai csapatban játszó két magyar olimpiai bajnok közül Märcz Tamás nem lőtt gólt, Kásás Tamás viszont kétszer is bevette a franciák kapuját.

A csoport végeredménye:
1. Savona 4 pont
2. Betonút-FTC 2
3. Montpellier 0

A 16 közé jutott a Savona és a Ferencváros.