Társoldalunk:

Elvehetik Montrealtól a vizes vébét

2005.01.11. 17:01

Az Újpest elmúlt hétvégi nemzetközi klubtornája után a héten egy szerdai és öt szombati hazai bajnoki mérkőzéssel folytatódik a januári pólós nagyüzem, amelyet a jövő héttől már európai kupaküzdelmek sora gazdagít tovább.

Az ob I téli-tavaszi nyitányát a 12. forduló meccsei jelentik, amelyek közül egyet már szerdán lejátszanak: az újévi "friss erők" párviadalának résztvevője a bajnoki címvédő, tavaly Euroliga-győztes Domino-BHSE és az ezúttal nyilvánvalóan statisztaszerepre kárhoztatott OSC együttese.

A Honvéd az őszi tabella listavezetőjeként száll vízbe Kőér utcai otthonában, ahol csak a gólkülönbség lehet kérdéses a rokonszenves, ám jóval gyengébb, a 12 csapatos élvonalban a 2005-ös rajt előtt a 9. helyet elfoglaló orvosegyetemi pólós alakulat ellen.

A Kovács István 141 lőtt és 48 kapott góllal első "dominós" gárdájával egyetemben szintén 20 pontos további két élcsapatra, a vaskosabb gólkülönbségének köszönhetően második Egerre (113-56) és az őszi "bronzérmes" Vasasra (104-50) sem vár túl fogós feladat a szombati fellépésen.

A Brendon-ZF-Eger az "anyaegyesület" csapatát, a BVSC-t fogadja - Gerendás György a budapesti vasutasklubból nyolc alapemberét vitte magával a tavalyi hevesi "kitelepülés" alkalmával -, s az őszi, Szőnyi úti győzelem után aligha kétséges a szombati egri csata végkimenetele.

A Földi László igazgatta TEVA-VasasPlaket is leginkább jó bemelegítő mérkőzést vívhat a jövő hét végi, Jug Dubrovnik elleni, idegenbeli Euroliga-csoportmeccse előtt a MAPEI-Szolnok vendégeként, s meglepő lenne, ha nem magabiztos győzelemmel zárulna a Tisza-parti bajnoki kirándulás.

A pontvadászat félidejében a negyedik pozíciót elfoglaló Betonút-FTC - víz ide, víz oda - megizzadhat a Legrand-Szentesi VK otthonában, a pillanatnyilag a második legjobb vidéki csapat címet birtokló Szeged-Beton VE és a 2005-nek hatodikként nekivágó UTE-VB Leasing viszont könnyebb riválist keresve sem találhatott volna magának. Tudniillik a LEN Kupában, a második számú európai sorozatban egyedüli magyar gárdaként még álló szegediek az utolsó előtti, az újpestiek pedig az utolsó helyezettel szemben kezdik meg az új esztendő pólóbajnoki sorozatát.

a férfivízilabda-bajnokság 12. fordulójának műsora:
január 12., szerda
Domino-BHSE - OSC-British Knight, Kőér utca 19.00

január 15., szombat
Szt. István Egyetem-Ybl SE - UTE-VB Leasing, Szőnyi út 17.00
MAPEI-Szolnok - TEVA-VasasPlaket 18.00
Legrand-Szentesi VK - Betonút-FTC 18.00
Brendon-ZF-Eger - BVSC 18.00
Szeged-Beton VE - Neptun VSC 18.00

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK