Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Euroliga negyeddöntőjében a címvédő Honvédot az orosz Szpartak Volgográddal, a Vasast pedig - a volt angyalföldi Madaras Norbertet is a soraiban tudó - olasz Pro Reccóval sorsolták össze.

A LEN, az európai szövetség római központjában hétfőn készítették el a párosítást, és az előzetes félelmek szerencsére nem igazolódtak, mert - szemben a múlt évvel, amikor a későbbi Final Four-győztes Honvéd a Vasas legyűrése árán mehetett tovább - ezúttal nem került össze a két magyar együttes.

Elvben ezúttal is megvolt ennek a veszélye, tudniillik a Domino-BHSE az Euroliga főtábláján a legjobb nyolc közé csoportelsőként jutott, a TEVA-VasasPlaket pedig másodikként harcolta ki a továbblépést kvartettjéből.

Mindkét magyar gárda idehaza kezd az oda-visszavágós rendszerű negyeddöntőben, az első meccs időpontja március 30., a másodiké pedig április 20.

A dominós alakulat vezetőedzője, Kovács István korábban nem egyszer leszögezte, a céljuk az idén is az Euroliga megnyerése, így csaknem mindegy volt, hogy kit hoz nekik a sorsolás, bár a Vasast - éppen az ismételt "magyaros testvérháború" elkerülése végett - nem igazán szerették volna kapni.

"Aki tovább akar jutni, annak nyernie kell, bárki is az ellenfél. Nekünk most a Volgograd jutott, tehát az oroszokat kell megvernünk. Nem latolgatunk, nem is sopánkodunk, hogy milyen messzire kell utaznunk. Ráadásul most jobb is a helyzet, mint korábban, hiszen a kinti visszavágót ezúttal már bőven a tavasszal játsszuk" - mondta Kovács.

"Tudtuk, hogy a legjobb nyolc között már nincs könnyű ellenfél, így aztán a Recco is a nagy kihívást jelenti számunkra. Nehéz a feladat, de meg kell csinálni. Talán jobb lett volna, ha nem nálunk van az első meccs, hacsak nem szerzünk olyan előnyt, aminek köszönhetően utólag mégis azt mondhatnánk, megérte, hogy idehaza kezdtünk. De most nem számolgatnunk kell, hanem dolgoznunk, méghozzá sokat" - jelentette ki Földi László, a Vasas vezetőedzője.

Arról a hétfői római sorsoláson a LEN nem határozott, hogy hol rendezzék meg a legjobb négy csapatot felvonultató döntőt, az úgynevezett Final Fourt. A május 20-21-i esemény házigazdája két város is szívesen lenne: Nápoly - idevalósi a Posillipo - és Dubrovnik.

Az Euroliga negyeddöntős párjai:
Domino-BHSE - Szpartak Volgograd (orosz)
Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) - Jug Dubrovnik (horvát)
Brescia (olasz) - Posillipo (olasz)
TEVA-VasasPlaket - Pro Recco (olasz)