Vágólapra másolva!
Nápoly és Dubrovnik után Brescia is bejelentette, hogy örömest adna otthont a férfivízilabda-Euroliga idei négyes döntőjének, a május 20-21-i Final Fournak.

A Honvédot és a Vasast is felvonultató, pillanatnyilag még nyolccsapatos mezőnyből tehát három érintettnek a városa jöhet jelenleg szóba a finálé házigazdájaként, bár a helyzet nyilvánvalóan változni fog attól függően, hogy a március 30-i és április 20-i, oda-visszavágós rendszerű negyeddöntős párharc lezárultakor ki hullik ki a kandidálók sorából.

Ennek korántsem csupán elvi lehetősége adott, hiszen jelesül a két olasz gárda, a nápolyi Posillipo, illetve a Brescia éppen egymás ellenében igyekszik beverekedni magát a legjobb négy közé, márpedig ez most csupán az egyiknek sikerülhet.

A Posillipo eddig két ízben adhatott otthont a pólós bajnokcsapatok - 1963-tól 1996-ig BEK, 97-től 2003-ig Bajnokok Ligája, azóta pedig Euroliga néven futó - kontinentális csúcssorozata végső küzdelmeinek: előbb 1997-ben, majd másodszorra 1999-ben, a horvát Jug Dubrovnik pedig 2001-ben rendezhette meg a Final Fourt, meg is nyerve az az évi kiírást. A Brescia eleddig még nem fogadhatta a négyes döntő mezőnyét.