Vágólapra másolva!
A címvédő Domino-BHSE elkerülte a két olasz együttest, így a horvát Jug Dubrovnik ellen vívja az elődöntőt a férfivízilabda-Euroliga Final Fourjában, amelyre az Európai Úszó Szövetség (LEN) döntése értelmében Nápolyban kerül sor május 20-án és 21-én.

Kovács István vezetőedző címvédésre készül csapatával: "A célunk változatlan, győzni szeretnénk. Úgy érzem, a sorsolás számunkra szerencsésen alakult, hiszen a Jug Dubrovnik verhető, s elkerültük a két hazai gárdát. Nyernünk kell az első meccsen, hiszen az elődöntőben már nincs mód a javításra. Mindez azonban még nagyon messze van, mert egy hónap múlva rendezik a Final Fourt, s mi most a következő megoldandó feladatra összpontosítunk: vasárnap az ob döntőjének első mérkőzésén kell a csapatnak helyt állnia."

A Posillipo eddig két ízben adhatott otthont a végső küzdelmeknek a pólós bajnokcsapatok - 1963-tól 1996-ig BEK, 97-től 2003-ig Bajnokok Ligája, azóta pedig Euroliga néven futó - kontinentális csúcssorozatában: előbb 1997-ben, majd pedig 1999-ben volt házigazda.

Tavaly a Hajós Alfréd uszodában Kovács István csapata diadalmaskodott, miután a fináléban 7-6-ra legyőzte a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novit.

Az elődöntő párosítása:
Jug Dubrovnik (horvát) - Domino-BHSE
Pro Recco (olasz) - Posillipo Napoli (olasz)