Vágólapra másolva!
Megszakítás nélkül ötödször nyerte meg a magyar férfivízilabda-bajnokságot a Honvéd, miután a rájátszásos döntő vasárnapi harmadik meccsén is diadalmaskodott a Vasas ellen.

Férfi ob I, rájátszásos döntő, harmadik mérkőzés:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 11-4 (4-3, 3-0, 2-1, 2-0 )
gól: Kovács, Biros, Bárány, Kiss 2-2, Szívós, Benedek, Tóth 1-1, illetve Steinmetz Á. 3, Vindisch 1
összesítésben: 3-0 a Honvéd javára

A playoff aranyéremért zajló párharcában a nyitányon a Kőér utcában vendégként elszenvedett 12-5-ös, majd a Komjádi uszodában "elért" szorosabb, 6-5-ös vereség után a Vasasnak a minimálisra zsugorodott - s eleve inkább elméleti, mintsem valós - reménye életben tartása végett mindenképpen nyernie kellett volna a Honvéd otthonában vasárnap délután.

Az elején Steinmetz Ádám két villanására nem a hét olimpiai bajnok valamelyike, hanem a védő Kovács Olivér válaszolt remek duplával, hogy aztán Biros Péter bombájával már a Honvéd vezessen 3-2-re. A már-már önkívületi állapotban centerező ifjabbik Steinmetz egyedül tartotta a Vasasban a lelket, javára - az elnökséggel hadat viselő magyar játékvezetők távollétében közreműködő - török vendégbírók sokadszor ítéltek emberelőnyt az első hét percben.

A második negyedtől aztán a dominósok úgy gondolták, ideje megmutatni, ki az úr a háznál, helyesebben a vízben, mert miközben a háló felé vezető összes utat hosszú időre lezárta Gergely István, s a társak egyre másra vették be Nagy Viktor kapuját (7-3). A harmadik játékrészben előbb ötgólosra duzzadt az előny, a befejező hét percben pedig még kieresztve, könnyelmű megoldásokat vállalva is növelte a különbséget a Honvéd, amely végül 11-4-es, kiütéses győzelmet aratott Földi László csapata felett.

A hazai rájátszásos pólódöntők történetében először esett meg, hogy egy csapat az aranyéremhez kellő három győzelmet úgy szerezze meg, hogy a rivális közben egyetlen egyszer se nyerjen. Ráadásul a Vasas az elmúlt fél évtizedben is rendre a Honvéddal szemben veszítette el a finálékat, mi több: az 1989-es, eddigi utolsó ob I-es elsősége óta az idén összességében már a tizenkettedik döntőt bukta el az angyalföldi pólós alakulat.

Az 1904-es első kiírás óta a legtöbbször az Újpest volt bajnok, amely 26 alkalommal diadalmaskodott eddig. Az FTC 21, a Vasas 13 elsőséget vallhat magáénak. A Honvéd ötödik győzelme mesterének, Kovács Istvánnak egyúttal a kilencedik végső sikert jelenti, hiszen korábban az Újpest szakvezetőjeként négy bajnoki címszerzésnek volt részese.

Kovács István: "Minden bajnoki arany nagyon kedves számomra, egyik ezért, a másik azért, rangsort nem lehet felállítani közöttük. A tavalyi például nagyon nehéz volt az akkori Vasassal szemben, de természetesen a mostaninak is nagyon örülök, különösen, hogy 3-0-ra hoztuk a rájátszást, ilyen még nem volt korábban. Magabiztosan és jól játszott a csapat, s ez azért is megnyugtató, mert kevesebb, mint három hét múlva következik az Euroliga négyes döntője, a Final Four Nápolyban, ahová címvédőként utazunk. A magyar bajnokság után azt is meg szeretnénk nyerni."

Az utóbbi tíz év győztesei:
1996: BVSC
1997: BVSC
1998: BVSC
1999: BVSC
2000: FTC
2001: Honvéd
2002: Honvéd
2003: Honvéd
2004: Honvéd
2005: Honvéd.