Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok pólókapus, Szécsi Zoltán a Ferencvárosban folytatja pályafutását. Az Egerből a Népligetbe igazoló, 27 éves hálóőr szerdán maga erősítette meg átszerződésének hírét, hozzátéve, hogy egy plusz egy évre írt alá a zöld-fehérekhez.  

A Ferencváros kapusa, Pelle Balázs az idény végén Újpestre szerződött, s ezért keresett új kapust a népligeti együttes. "Új kihívásnak tekintem a Fradival kötött megállapodást, a döntést a klubváltásról azonban nehéz volt meghoznom, mert egykori BVSC-sként is szorosan kötődtem Gerendás Gyurihoz, akit Egerbe is követtem, és ahol igazán jól éreztem magam" - mondta Szécsi Zoltán, aki tagja volt a 2000-ben Sydneyben ötkarikás aranyérmes, majd tavaly címét Athénban megvédő válogatottnak.

A kérdésre, hogy mit vár új csapatától, a Kemény Dénes irányította nemzeti együttessel 2003-ban világbajnoki aranyérmet is kiérdemlő kapus ezt válaszolta: "Az új bajnokságban, a Honvéd mögött nagy és nyílt lesz a harc a jobb helyezésekért, a másodiktól a hatodikig bármelyik hely a miénk lehet."

Az Egernek Szécsi távozása ellenére nem lesznek kapusgondjai, hiszen a 23 esztendős, junior Európa-bajnoki bronzéremes Jászberényi Gábor személyében válogatott kerettag hálóőrrel rendelkezik Gerendás György együttese.

[origo]/(MTI)