Vágólapra másolva!
Százszázalékos mérleggel, harmadik meccsét is megnyerve hódította el - összesen már hetedízben - az idén 10. alkalommal kiírt Unicum-kupát a magyar férfivízilabda-válogatott, amely a zárótalálkozón 9-3-ra verte Kanada legjobbjait szerda este a Margitszigeten.

Unicum-kupa, 3. forduló:
Magyarország - Kanada 9-3 (5-0, 2-0, 1-2, 1-1)
a magyar góldobók:
Szívós 2, Molnár, Gór-Nagy, Fodor, Bárány, Kiss Cs., Madaras, Biros 1-1

A 2003-as barcelonai világbajnokságon 14., idén vb-házigazda kanadaiak a múlt heti spanyolországi Világliga-selejtezőn felettébb alárendelt szerepet játszottak Kemény Dénes együttese ellen, az akkori 22-2-es végeredmény meghatározta a szerdai találkozó kimenetelét is. Magyarán: ismét csak a gólkülönbség lehetett kérdéses, semmi más.

Az ellenfél ismeretében, no meg a csapatkeresés jegyében a legbiztosabb pontot, a csapatkapitány Kásás Tamást nyugodtan pihentethette a szövetségi kapitány, nem jutott szóhoz további három olimpiai bajnok, a Steinmetz testvérpár, Ádám és Barnabás, aztán a kapus Gergely István sem, kimaradt továbbá Vindisch Ferenc is.

Alig fél perc elteltével Szívós már meg is nyitotta a találatok sorát, s az edzőmeccs kritériumainak sem nagyon megfelelő találkozó végére a differencia hatgólosra - vagyis elfogadhatóra, bár a sok pontatlan lövés következtében a vártnál jelentősen kisebbre - hízott. Gyakorlásra, tanulsággyűjtésre azért jó volt ez a négyszer hét perc is...

Kemény Dénes: "Dekoncentráltság, fáradtság lett úrrá igen korán a csapaton a fizikailag amúgy felkészült Kanada ellen, talán én is eltúloztam a délelőtti háromórás edzést... Éppen emiatt az egyéni teljesítményeket nem lehet komolyan venni, mindent egybevetve pedig azt mondhatom, hogy elég jól védekeztünk, s úgy hiszem, össze fog állni a csapat a montreali vb-re."

A nap másik mérkőzésén:
Oroszország - Kína 14-7 (5-3, 3-1, 4-1, 2-2)

a torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Oroszország 4, 3. Kanada 2, 4. Kína 0.

A margitszigeti pólós napoknak még nincs vége: egy nap pihenőt követően péntektől vasárnapig a Hajós uszoda nyitott, 50-es medencéjében a Világliga-selejtező második, budapesti köre következik. Először Ausztrália, majd másnap Görögország válogatottja az ellenfél, egyformán 18 órától, a zárónapon pedig (14.45-től) Oroszország legjobbjaival száll vízbe Kemény Dénes legénysége. Az újabb három mérkőzés tapasztalatait is figyelembe véve - még mielőtt útra kelnének a tengerentúlra a Vl középdöntőjének színhelyére - Kemény Dénes jövő szerdán hirdet végleges csapatot a világbajnokságra.