Társoldalunk:

Magát is meglepte a nőipóló-válogatott

2005.07.12. 8:40

Hétfő este hazaérkezett Olaszországból a magyar nőivízilabda-válogatott, amely selejtezőcsoportjában első lett - a két tornán kilenc győzelem mellett csupán egyetlen vereséget szenvedett -, s így harcolta ki a továbbjutást a Világliga augusztusi oroszországi döntőjébe.

Faragó Tamás szövetségi kapitány együttese kevés időt tölt itthon, már pénteken ismét útra kel, s ezúttal a végállomás Montreal, ahol vasárnap kezdődik a "vizes" sportok világbajnoksága. Az olaszországi siker kivívói szinte teljes létszámban ott lesznek a kanadai vb-n is, változás egyetlen ponton lehet: ha a német válogatott pólósból ismét magyarrá lett Bujka Barbara a héten megkapja az állampolgárságot, ő utazik, s Takács Orsolya marad idehaza.
   
Módosításra amúgy nincs is oka a szövetségi kapitánynak, hiszen a gárda remekelt előbb az oroszországi, majd az olaszországi selejtezőkörben is, csoportbéli mind az öt riválisát - közte az olimpiai bajnok olaszokat - magabiztosan megelőzve zárta az élen a kvalifikációt.
   
"Nagyon nagy meglepetést szereztünk talán magunknak is, de főleg a vetélytársak körében, hiszen a magabiztos elsőség nem volt benne előzetesen a Vl-selejtezős elképzelésekben. Már csak azért sem, mert a tavalyi athéni olimpiához képest hét új játékos is van a csapatban. Mondhatni, a fő ellenfelekhez képest a mi együttesünk fiatalodott meg a leginkább. Természetesen örülünk a váratlanul nagyon jó szereplésnek, ugyanakkor persze nem értékeljük túl a Világliga-beli teljesítményt, úgyis csak a kanadai világbajnokság mutatja majd meg, mennyit is ér ez a mostani siker" - nyilatkozta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK