Vágólapra másolva!
Harmadik LEN-kupa-csoportmérkőzésén is fölényes győzelmet aratott a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger. A magyar együttes 25 góllal verte angol ellenfelét. Az FTC is harmadszor nyert, a zöld-fehérek a hajrában fordítottak a spanyol Mataro ellen. Az Euroligában a Vasas 9-7-re legyőzte a szerb-montenegrói Primorac Kotort, míg a Szeged 15-6-ra kikapott a horvát Mladost Zagrebtől.

LEN-kupa, 1. selejtező kör, C csoport:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Bristol Central (angol) 28-3 (5-1, 6-0, 8-2, 9-0)

Kétgólos győzelemmel kezdte szereplését az Euroliga második selejtezőkörében a barcelonai csoportban játszó Vasas: a piros-kékek kotori riválisukat verték 9-7-re.

LEN-kupa, 1. selejtezőkör, A csoport, 2. játéknap:
Betonút-FTC - CN Mataro (spanyol) 8-6 (2-2, 0-1, 2-3, 4-0)

A találkozón sokáig a spanyolok vezettek, a hajrát azonban az FTC bírta jobban, s a 4 gólig jutó Weszelovszky László vezérletével fordítani tudott Bíró Attila csapata. Szombaton két mérkőzés is vár az FTC-re: előbb délelőtt a német Hannoverrel (9 óra), majd este (19.30 ó) a portugál CN da Amadorával száll vízbe.

Euroliga, 2. selejtezőkör, F csoport, 1. játéknap:
TEVA-VasasPlaket - Primorac Kotor (szerb-montenegrói) 9-7 (2-0, 2-3, 3-3, 2-1)

A péntek esti bemutatkozás jól sikerült az angyalföldi alakulat számára, hiszen a világ élvonalába tartozó szerb vízilabda egyik jeles képviselőjét késztette megadásra a házigazda CNA Barceloneta mellett még a horvát Jadran Splitet felvonultató kvartett körmérkőzéses sorozatának első játéknapján.

A Vasas kapott előbb lábra, s bár a kotori csapat felzárkózott, a befejező nyolc perc végére a magyar együttes kétgólosra növelte előnyét. A találatokat hatan szerezték, Steinmetz Á., Varga és Kállay egyformán 2-2- alkalommal volt eredményes.

Szombaton (18.15 ó) a spliti együttessel száll vízbe a Vasas.

Euroliga, 2. selejtezőkör, E csoport, 1. játéknap:
Mladost Zagreb (horvát) - Szeged-Beton VE 15-6 (4-2, 6-2, 4-2, 1-0)

A Szeged a nagy múltú - és fényes jelenű - zágrábi együttes ellen csak az első percekben tudta tartani magát, az 1-0-s vezetést követően aztán fordult a kocka, s miközben a horvátok igazolva európai hírnevüket egyre-másra lőtték a gólokat, a Szeged játéka mind inkább kapkodóvá, dekoncentrálttá vált.

A helyszíni beszámoló szerint a magyar csapatnál a gyenge kapusteljesítményhez csapnivaló támadójáték társult, s nem is lehetett más a vége, mint súlyos vereség. Szombaton 16.30-tól a házigazda Pro Recco vár - soraiban Madaras Norberttel és Szívós Mártonnal - a Szegedre, amely vasárnap az orosz Szpartak Volgograd ellen fejezi be az itáliai csoportselejtezőt.