Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) eljáró testülete, a sportági egyeztető bizottság csütörtökön elutasította az Újpest óvását, amelyet a lila-fehérek bírói műhibára hivatkozva nyújtottak be még a férfibajnokság első fordulójában lejátszott, s a Szeged otthonában 11-8-ra elveszített mérkőzés újrajátszása érdekében.

A bizottsági indoklás szerint játékvezetői műhiba nem történt, az időmérő esetleges hibája pedig nem sújtotta az Újpest együttesét, mert a végeredményt nem befolyásolta.

A határozat ellen - annak kézhezvételétől számított - két napon belül lehet fellebbezni a szövetség fellebbviteli bizottságához.

A Dermax-UTE-VB Leasing pólósainak vezetése azután dönt, hogy fellebbez-e a szövetségnél, ha írásban is megkapja az óvás elutasításáról szóló döntést. Ezt Sági Gábor szakosztályelnök közölte az MTI-vel.

Hozzátette, hogy bár az ominózus mérkőzés ellenőre is megállapította az időmérő hibáját, és ez a jegyzőkönyvbe is bekerült, a játékvezetők nem emlékeztek az esetre. Sági azt is sérelmezte, hogy hiába ajánlotta fel az Újpest, sőt a Szeged is a mérkőzésről készült videofelvételt, a sportági egyeztető bizottság nem volt kíváncsi rá.

"Ez akkor is visszás dolog, ha amúgy a testületnek joga van nem élni egy ilyen lehetőséggel, mégis sajnálatosnak tartjuk, hogy így tett és a mi bizonyítékunkat a döntésnél nem vette figyelembe, e nélkül kimondva, hogy a meccsen nem történt a végeredményt befolyásoló műhiba" - mondta az újpesti szakosztályelnök.