Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Euroliga főtábláján, vagyis a legjobb tizenhat között szereplő Vasas a várakozásnak megfelelő - a reméltnél azonban jóval verejtékesebben kiharcolt - győzelemmel kezdett csoportjában: a kvartett leggyengébbnek számító együttesét, a francia CN Marseille-t 12-10-re verte a piros-kék alakulat szombat este a Komjádi uszodában.

eredmény, Euroliga, B csoport, 1. forduló
TEVA-VasasPlaket - CN Marseille (francia) 12-10 (3-4, 4-3, 3-1, 2-2)
a magyar góldobók:
Steinmetz Á. 4, Varga 3, Kállay 2, Steinnmetz B., Vindisch, Heinrich 1-1

Steinmmetz Ádám centergóljával indult a meccs, ám valóságos hidegzuhannyal folytatódott: a Tromler Miklós személyében magyar pólóst is felvonultató francia bajnok sorozatban négyszer egymás után is betalált, a felzárkózás azonban még az első negyedben sikerült (3-4).

A második nyolc percben már valamivel összeszedettebb volt a magyar gárda, de ahhoz nem eléggé, hogy a félidőre át is vegye a vezetést, ám legalább a hátrányát ledolgozta az angyalföldi társaság (7-7).

A harmadik játékrészben maga a játék még továbbra is "dadogott", bravúros megoldások keveredtek bántó hibákkal, de végre előnyt, méghozzá kétgólosat szerzett a Vasas, amely a különbséget, ha nyögve nyelősen is, de a mérkőzés végére is megőrizte.

A Vasas második csoportmeccsét december 10-én, szintén a Komjádi uszodában, a horvát Jug Dubrovnik ellen játssza.