Vágólapra másolva!
Az Eger az olasz Bresciával, az FTC a görög Panioniosszal került össze a férfi vízilabda LEN Kupa negyeddöntőjében. Az egyenes kieséses rendszerben folytatódó sorozatban a kedden Rómában, az európai szövetség (LEN) központjában elkészített sorsolás szerint mindkét magyar gárda idegenben kezdi a januári párharcokat.

Gerendás György, a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger vezetőedzője nem örült a párosításnak, hiszen az egyik legerősebb és legjobb formában levő itáliai együttes a rivális. "Már a selejtezőben is a Bresciával kellett megvívnunk a csoportelsőségért, és most megint összesorsoltak bennünket, nincs szerencsénk. Ráadásul, szemben másokkal, én nem vagyok boldog attól sem, hogy idegenben kezdünk, ez egy rosszabb csapat ellen kedvező lehet, de egy jobb ellen, márpedig a Brescia jelenleg jobb nálunk, nem az. Az is a negatívumok közé tartozik, hogy alig kezdjük el a szezont január 3-án, bő egy hét múlva már utazhatunk is, mivel az olaszok szerdánként játsszák nemzetközi kupameccseiket, így mi már január 11-én vízbe szállunk" - bosszankodott a szakvezető.

Bíró Attila, a Betonút-FTC vezetőedzője így fogalmazott: "Ha választhattam volna, a Jadran Splitet mondom, a horvátokhoz szívesebben utaztam volna, de a Panioniosz is megfelel, lehetett volna sokkal rosszabb is a sorsolás végeredménye. A két olasz és a két orosz gárdát akartuk mindenképpen elkerülni. Ez sikerült. A görögöktől nem tartok, s januárra felépül olimpiai bajnok kapusunk, Szécsi Zoli is."