Vágólapra másolva!
Negyedik főtáblás csoportmeccse végén harmadszor hagyhatta el győztesen a medencét a Honvéd férfivízilabda-csapata az Euroligában: a legjobb tizenhat együttest felvonultató mezőnyben Kovács István legénysége az A betűjelű négyes tagjaként a berlini Spandau 04 gárdáját verte 16-8-ra a Kőér utcában. Az FTC négy közé jutott, az Eger viszont elbúcsúzott a LEN-kupa küzdelmeitől.

Főtábla, A csoport, 4. forduló:
Domino-BHSE - Spandau 04 (német) 16-8 (3-3, 2-3, 6-2, 5-0)
a magyar góldobók: Biros 4, Kiss 3, Bárány, Molnár, Hárai 2-2, Benedek, Fodor, Vári 1-1

A papírforma - a németországi 13-7-es Honvéd-győzelem után különösen - újabb magyar sikert ígért, ehhez képest a meccs eleje, sőt első fele meglehetősen döcögősre, kínlódósra sikeredett: 1-0-ra, majd 3-2-re is a vendégek vezettek. A csapatkapitány Benedek Tibor kettős emberelőnyben született találata nyomán (3-3) úgy tűnt, beindul a Honvéd-gépezet, ez azonban csak a látszat volt.

A nyitónegyed döntetlenje után ugyanis a második nyolc percben 4-4-re, majd 5-5-re is "visszajöttek" a németek, sőt a kapuban remeklő Tschigir hárításai, és az ekkor már harmadszor (összesen ötször) eredményes válogatottjuk, a csapatkapitány Politze jóvoltából a félidőre még a vezetést is átvették. Mi több: a harmadik játékrészben 5-7 is volt az állás, amikor Kiss Gergely büntetője, majd Biros Péter ejtése célba ért (7-7), Bárány Attila centergólja révén pedig megint "hazakerült" az előny.

Ezt követően végre a tavalyi döntős, és mind a hét olimpiai bajnokát mozgósító magyar együttes percei következtek. Feledtetve a korábbi mulasztásokat, hibákat, Birosék meg sem álltak 11 gólig úgy, hogy a németek a Honvéd-sorozatra csupán egyszer tudtak érdemben válaszolni (11-8). A záró nyolc percben tovább nőtt a különbség, ennél fogva a várakozásnak megfelelő végeredmény született, de azért aligha tanulság nélkül való annak elemzése a hazai társaság háza táján, hogy mennyire nehezen jött össze a "papíron" nagyon is fölényes győzelem.

A csoport másik mérkőzésén:
Mladost Zagreb (horvát) - Posillipo Napoli (olasz) 2-7

A csoport állása négy forduló után:
1. Domino-BHSE 6 pont (53-37)
2. Posillipo Napoli 6 (39-31)
3. Mladost Zagreb 4
4. Spandau 0.