Vágólapra másolva!
A januári, Kőér utcai 14-9-es győzelem  után vendégként 9-8-ra kikapott a Honvéd a Posillipótól a férfi vízilabda Euroliga legjobb 16 együttesét foglalkoztató főtáblájának A betűjelű négyesében, a csoportrangadó szerda esti nápolyi visszavágóján.

Férfi Euroliga, főtábla, A csoport, 5. forduló:
Posillipo (olasz) - Domino-BHSE 9-8 (3-1, 3-3, 3-0, 0-4)
a magyar góldobók:
Paján, Kiss, Biros, Benedek 2-2

A sorozat tavalyi két legjobbja, a 2005-ös Euroliga-győztes olasz és a fináléban vele szemben hosszabbítás után alulmaradó magyar bajnok mostani csatájának végkimenetele a csoportelsőség szempontjából is kiemelkedően fontos volt a kvartett március 4-ei, befejező játéknapja előtt. Az előzetes képlet így festett: siker esetén biztos továbbjutó a Honvéd, míg vereség esetén az utolsó fordulóra, a horvát Mladost Zagreb budapesti fellépésére marad annak eldöntése, hogy a nagy hármasból (a német Spandau 04 érdemben nem tudott beleszólni a küzdelmekbe) melyik két együttes folytathatja a negyeddöntősök társaságában.

A múlt évi Final Four színhelyén, a Scandone uszodában a kilenc válogatottat - hat olaszt, két szerbet és egy görögöt - felvonultató Posillipo kezdett jobban, 1-0-ra, majd 4-1-re elhúzott a mind a hét athéni olimpiai aranyérmesét vízbe küldő, de a labda hálóba lövése helyett többnyire a kapufát döngető Honvéddal szemben. Aztán a félidő előtt 4-3-ra, majd 5-4-re felzárkózott Kovács István legénysége, két negyed után mégis a nápolyi gárda vonulhatott elégedettebben pihenőre (6-4).

A harmadik nyolc percben pedig eldőlt a mérkőzés: a hazaiak folyamatosan növelve előnyüket elléptek 9-4-re, miközben a játékrészben egyetlen magyar találat sem született. Kozmetikázó jelleggel a vége felé - tetszetős, ám sajnos megkésett hajrával - Kiss Gergely, Biros Péter és a duplázó Benedek Tibor még eredményes tudott lenni, ennél fogva a különbségen igen, az olasz győzelem (9-8) tényén azonban nem sikerült változtatni. A továbbjutást így a Kőér utcában a zágrábiak ellenében kell kiharcolnia a magyar élcsapatnak.