Vágólapra másolva!
Egygólos előnyt szerzett a négy hét múlva esedékes visszavágóra a Vasas férfivízilabda-csapata az olasz Savonával szemben az Euroliga negyeddöntőjének szerda esti, budapesti mérkőzésén, míg a bajnoki címvédő Honvéd Olaszországban három góllal kikapott a Madaras Norbert és Szívós Márton személyében két magyar válogatott játékost is foglalkoztató Pro Reccótól.

Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Savona (olasz) 6-5 (3-2, 1-0, 1-2, 1-1)
a magyar góldobók: Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Mátyás 1

A Komjádi uszodában a kétszeres magyar olimpiai bajnok KásásTamást is felvonultató Savona álmosan, míg a szintén ötkarikás aranyérmes Steinmetz testvérekkel, Ádámmal és Barnabással a soraiban játszó Vasas energikuan és bátran kezdett, s el is húzott Mátyás Zoltán és Varga Dániel jóvoltából 2-0-ra.

Az éledező vendégek azonban egyenlítettek, mégpedig Kásás bombájával, Varga Dénes távoli találata azonban célt ért, miként bátyjáé, Dánielé is (4-2). A két gól között eltelt hosszú idő azonban azt mutatta, hogy itt is, ott is adósak maradtak a csapatok az emberelőnyös helyzetek kihasználásával, miként a támadójáték is kölcsönösen akadozott, és ez az olaszok eredményességén, avagy eredménytelenségén látszott meg inkább.

A harmadik játékrész közepén szépítettek az olaszok, majd Kásás révén ismét egyenlítettek (4-4). Varga Dániel negyedzáró válasza a lélektanilag a legjobbkor jött (5-4).

A befejező nyolc percet sokáig ugyanaz a patthelyzet jellemezte, mígnem az ifjabb Varga keze villant (6-4). Egy olasz gól (6-5) mellé még két Vasas-kapufa jutott a végére, s bár a hőn óhajtott győzelem megszületett, a minimális előny birtokában a négy közé jutás kiharcolása nem ígérkezik egyszerű feladatnak a Savona otthonában.

Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Pro Recco (olasz) - Domino-BHSE 11-8 (2-0, 4-2, 3-3, 2-3)
a magyar góldobók: Molnár 3, Kiss, Benedek 2-2, Vári 1

Rosszul kezdett a Honvéd, avagy inkább a Pro Recco rajtolt jól, és főleg hatásosan. Madaras szerezte az első gólt, amelyet további három helyi találat követett, a második negyed közepe táján az exhonvédos Szívós rontotta tovább a volt csapattársak hangulatát, amikor is kacsázó löketével 4-0-ra alakította az állást. A meccs 14. percéig kellett várni a dominós alakulat első góljára: Kiss Gergely választott végre jó irányt a labdának, Madaras büntetőjével azonban megint tetemesre hízott a különbség (5-1), a félidős pihenőre pedig 6-2-es állásnál vonulhattak az együttesek.

A folytatás sem bizonyult örömtelinek: az olimpiai bajnok Madaras a harmadik negyed elején már harmadszor volt eredményes (7-2). Benedek Tibor, majd a szintén ötkarikás győztes csapattárs, Molnár Tamás szépített (7-4), ám Benedek újabb gólját a változatosság kedvéért Szívós ellensúlyozta, így a felek 9-5-tel várhatták a befejező 8 percet.

Szenvedett a Honvéd, szárnyalt a Pro Recco, amelynek kiütéses sikere csak azért maradt el, mert a hajrában Molnár kétszer egymás után is jól célzott, Madaras ötméterest rontott, Vári pedig csaknem az utolsó minutumban betalált (11-8).

Az Euroliga legutóbbi kiírásában másodikként végzett Honvédnak ahhoz, hogy az idén is ott legyen a Final Fourban, a májusi négyes döntőben sokkal jobb játékkal kell kirukkolnia az április 19-ei visszavágón, a Kőér utcában.